Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
To snáď nie! Slávny český herec Lábus si chystá pohreb!
Zdielať na

To snáď nie! Slávny český herec Lábus si chystá pohreb!

Archívna reportáž

Český herec Jiří Lábus (72) je známy svojími komickými úlohami. Účinkovali dlhé roky aj v televízii spolu s Oldřichom Kaiserom (67) v relácii Možno príde aj kúzeník ako nerozlučná dvojica so svojským humorom. Aj preto nikdy nevedno ako to myslí, keď poskytne nejaký rozhovor. Nedávno opäť perlil, keď rozprával o svojom pohrebe, až tým mnohých zaskočil, či je na tom nebodaj už tak zle.

Aj keď by sa mohlo zdať trochu priskoro zaoberať sa v jeho veku záležitosťami súviacimi s odchodom z tohto sveta, on už má vraj pre istotu všetko premyslené."No iste, mám to perfektne vymyslené! Čítal som, že Gérard Philipe, slávny francúzsky herec, bol pochovaný v kostýme Cida, čo bola jeho životná rola. A tak som si hovoril:  V čom by som mal byť v rakve ja, aby to každého oslovilo? Bude to Jů! Toho robím najdlhšie! Predstavil som si toho plyšáka, ten zelený kostým, ako mu trčí len dlhý červený ňufák," vysvetľoval pre Reflex.cz herec so smiechom a s pripomienkou na slávnu rozprávkovú postavičku Jů a Hele, ktorého nahovoril Ota Jirák.

Vo svojich divokých predstavách o poslednej rozlúčke Lábus pokračoval známou znelkou z kultovej zábavnej relácie Možno príde aj kúzelník: "Tak už jdeme do finále a za všechno vážně dík, my přijdem a možná i kouzelník, kdo tu byl s námi, příště se vrátí... Bude to optimistické... Ale to sa rakva zas vráti, vyjde späť k ľuďom – to bude prekvapenie! Ovšem vzápätí zaznie: S naší partou, rozehranou, na shledanou...,’ no a na to konto už rakva zmizne nadobro. Bude to krása," nadšene hovorí o svojich plánoch Lábus.

Jirka Lábus prepožičal svoj hlas aj postavičke z legendárneho amerického sriálu Simpsonovci, pozrite si krátku ukážku s Marge:

Zatiaľ je ale stále plný života a bilancuje päťdesiat rokov v divadle Ypsilonka, kde účinkuje v deviatich hrách. "Ale som unavený vždy, keď idem do divadla, to si hovorím, radšej by som bol doma alebo v krčme. Ale akonáhle začnem hrať, nastane taká premena a príval energie, že tomu sám neverím, ani nerozumiem," skonštatoval skvelý komik, prečo s herectvom nekončí. Niet pochýb, že jeho fanúšikovia dúfajé, že si to ešte tak skoro nerozmyslí.

Jiří Lábus si zahral aj v novej českej rozprávke Tajemství staré bambitky 2:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie