Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Desivé pozadie tragického skonu Anne Heche! Von sa dostal šokujúci záznam hasičov!
Zdielať na

Desivé pozadie tragického skonu Anne Heche! Von sa dostal šokujúci záznam hasičov!

Archívna reportáž

Piateho augusta obletela svet správa o autonehode hollywoodskej hviezdy Anne Heche. Vtedy sa ešte zdalo, že bude v poriadku, keďže po vyprostení z auta bola pri vedomí a gestikulovala. Zakrátko ale prestali byť správy z nemocnice optimistické a presne o týždeň po nehode herečku vyhlásili za mozgovo mŕtvu. Ostala však na umelej podpore života, kým sa nenájdu príjemcovia jej orgánov. To sa stalo už 14. augusta, Heche tak splnili želanie, pomôcť v takomto smutnom prípade aspoň iným darovaním orgánov.

​Mesiac po tragédii ale vyšli najavo ďalšie skutočnosti, ktoré, žiaľ, znamenajú, že herečka v posledných chvíľach svojho života, keď ešte bola pri vedomí, veľmi trpela. Záznamy hasičov odhalili, že lokalizácia a vyslobodenie auta herečky z horiaceho vozidla pri smrteľnej nehode trvalo takmer hodinu.

Podľa záznamov hasičského zboru trvalo profesionálom zasahujúcim pri incidente približne 20 minút, kým sa dostali k autu, a potom ďalších 20 minút, kým auto z domu odstránili. Zástupca náčelníka LAFD Richard Fields vysvetlil, ako hasiči reagovali a prečo im trvalo tak dlho, kým sa dostali k autu. "Vzhľadom na silný požiar a dymové podmienky to nebolo tak, že by bolo jasne vidieť do vozidla alebo že by sa k nemu dalo ľahko dostať," povedal pre televíziu NBC.

Anne zažiarila aj vo filme Viem, čo ste robili minulé leto:

V správe súdneho lekára, ktorú získal portál HollywoodLife, sa uvádza, že herečka zomrela v dôsledku nadýchania sa dymu a popálenín. Suseda, ktorý zavolal na tiesňovú linku 911, bolo počuť, ako vysvetľuje, že videl, že po nehode bol niekto stále v aute. "V aute je niekto uväznený," povedali dispečerovi. Napriek tomu trvala záchrana herečky pridlho, aby splodiny a nedostatok kyslíka nepoškodili fatálne jej mozog

​Herečku pochovali na cintoríne Hollywood Forever. Herečkin 20-ročný syn Homer následne podal patričné dokumenty, aby sa stal zákonným zástupcom svojho 13-ročného brata Atlasa. Zástupca Anne oznámil jej úmrtie týždeň po nehode 12. augusta. "Anne nám bude veľmi chýbať, ale žije ďalej prostredníctvom svojich krásnych synov, svojho ikonického diela a svojej vášnivej práce v prospech dobra. Jej odvaha stáť si vždy za svojou pravdou a šíriť posolstvo lásky a prijatia bude mať aj naďalej trvalý vplyv," stálo v oficiálnom vyhlásení rodiny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie