Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hrozivé priznanie herečky Kuklovej! Rakovina z jej života nezmizla!
Zdielať na

Hrozivé priznanie herečky Kuklovej! Rakovina z jej života nezmizla!

Zdroj: Instagram/MK

Na pohľad krehká herečka Michaela Kuklová (54) za ostatné dva roky preukázala veľkú vnútornú silu, keď dokázala úspešne zabojovať s jej ťažkou diagnózou. Odvahu pritom odovzdávala aj iným, podobne postihnutým ženám. Rakovina prsníkov je pre každú veľkým strašiakom, každoročne, žiaľ, narastá počet žien, korým ju diagnostikujú, a nie sú to len staršie ročníky. Pri jej včasnom zistení je ale nádej na vyzdravenie vysoká. Aj Michaela patrí medzi tie šťastnejšie, hoci ešte nie je koniec boja.

​Spúšťačom tejto zákernej choroby bol u Michaely, ako to aj u iných často býva, veľký stres. Spôsoboval jej ho hlavne exmanžel Jiří Pomeje (†54), keď hrozilo, že kvôli jeho dlhom príde o rodičovský dom. Nemala vraj nikdy veľké sebavedomie, ale, paradoxne, vďaka chorobe ho získala.

Keď jej odstránili obidva prsníky, cítila sa však až menejcenná. Po čase preto podstúpila plastickú operáciu, ktorej sa ale bála. "S novými prsiami sa mi vrátilo sebavedomie. Každý deň chodím bez podprsenky, mám naozaj krásne poprsie," vytešuje sa, hoci ani to nebolo také jednoduché. "Mala som pod kožou väzivové jazvy. Tie musel pán doktor najprv odstrániť, aby mi mohol dať implantáty. Dokázal mi potom urobiť nádherné, hladké prsia. Je to frajer," odkázala vlani po úspešnej operácii na sociálnej sieti.

Len prednedávnom sa Kuklová ukázala v televíznej talkshow:

S novými prsiami už pre ňu nebol po operácii problém predviesť sa v bikinách na dovolenke na Malorke, kam šla so synom Romanom (13). "Musíme zažiť straty, aby sme mali radosť z vecí, ktoré vnímame ako samozrejmé. Mojim cieľom je nerobiť si zbytočne starosti, nevyčítať si drobné prehrešky, všetko robiť s láskou a radosťou," napísala vlani k dovolenkovým fotkám na Instagram.Tento rok bola so synom pre zmenu v Chorvátsku. Kuklová vyzerá vďaka svojej drobnej štíhlej postave stále veľmi mladistvo. O nápadníkov iste núdzu nemá, ale ona je po rozchode so snúbencom stále single a nechystá sa to zatiaľ meniť. Chce sa zrejme čo najviac venovať synovi, ktorý je teraz v háklivom veku. "Myslím, že to bude trvať dlho, kým sa mi niekto objaví po boku," konštatovala vlani po rozchode.

Aj Michaely sa dotkol predčasný skon slávnej Hanky Zagorovej:

Najmä kvôli synovi chce byť zdravá a silná. Aj keď má výsledky po prekonaní rakoviny stále dobré, musí byť opatrná. "Tak za 10 rokov si s lekármi môžeme povedať, že sme to zvládli. To neznamená, že by som žila v strachu a s pocitom choroby, som vnútorne presvedčená, že som zdravá a je to preč. Ale keby niekde bola nejaká bunka, tak som v liečbe ešte dva a pol roka," zverila sa v televíznom rozhovore. Kým väčšina chorôb ako príde, tak odíde, rakovina je zradná v tom, že je na dlhé roky. Aj Michaela musí byť ešte dva a pol roka pod dohľadom lekárov a užívať hormonálne lieky. Plne sa však zapojila do hereckej práce v divadle i filme a na to, že hrozba návratu choroby stále nie je vylúčená, radšej nemyslí.

Súvisiace články

Najčítanejšie