Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šokujúca smrť len 32-ročnej herečky! Krátka choroba, nemocnica a KONIEC!
Zdielať na

Šokujúca smrť len 32-ročnej herečky! Krátka choroba, nemocnica a KONIEC!

Zdroj: pexels.com

Mladá vychádzajúca filmová hviezda Charlbi Dean, pochádzajúca z Juhoafrickej republiky v pondelok zomrela po krátkej chorobe. Presná diagnóza je zatiaľ neznáma, ale podľahla jej vo svojich 32 rokoch v jednej newyorskej nemocnici. Jej najbližší zostali v šoku. Už v roku 2008 mala namále, keď sa stala účastníčkou ťažkej autonehody, ale z vážnych zranení sa jej podarilo vystrábiť. K jej nečakanému úmrtiu sa okrem jej blízkych vyjadril aj režisér, ktorý si ju vybral do jeho oceňovaného filmu Trojuholník smútku, kde zažiarila.

​Charlbi Dean Kriek sa narodila a vyrastala v Kapskom Meste, už v ranom detstve sa stala modelkou a zdobila obálky juhoafrických vydaní časopisov GQ a Elle. V roku 2010 debutovala ako herečka vo filme Spud - v adaptácii populárneho juhoafrického románu. Neskôr sa objavila vo filmoch ako Preteky smrti 3: Inferno a Krv vo vode, ako aj v snímkach Nespi a Porthole. Naposledy si zahrala po boku Woodyho Harrelsona vo filme Trojuholník smútku, ktorý získal hlavnú cenu, Zlatú palmu, na tohtoročnom filmovom festivale v Cannes.

Trojuholník smútku je uštipačná spoločenská satira, v ktorej modelky a ultrabohatí ľudia podkopávajú svoj status nečakanými udalosťami. Do kín má prísť v októbri a očakáva sa, že sa s ním jeho tvorcovia bude uchádzať o Oscara v roku 2023. Charlbi Dean sa o filme vyjadrila ešte pred jeho uvedením na festivale v Cannes: "Pre mňa to znamená, že som už vyhrala. S filmom som už v Cannes. To je také neuveriteľné. Čokoľvek je pre mňa v tejto chvíli len čerešničkou na torte," vyznala sa herečka, pre ktorú mal tento film znamenať prelom v jej hereckej kariére. V Cannes film vyvolal osemminútový potlesk v stoji.

S hereckými kolegami a tvorcami filmu Triangle of Sadnes dosiahla Charlbi nemalé úspechy, pozrite si k nemu krátky trailer:

Jeho režisér Ruben Ostlund, pochádzajúci zo Švédska, zverejnil po jej náhlom skone dojímavú spomienku na ňu. "Náhly odchod Charlbi je šok a tragédia," píše  v jeho príspevku na Instagrame. "Je mi cťou, že som ju mohol poznať a pracovať s ňou. Charlbi bola starostlivá a citlivá, čím pozdvihovala kolegov a celý filmový štáb. Myšlienka, že v budúcnosti už nebude stáť po našom boku, ma veľmi mrzí. V tejto ťažkej chvíli myslím na jej blízkych, rodinu a snúbenca Luka." Zasnúbila sa iba pred štyrmi mesiacami po štyroch rokoch randenia. 

Charlbi sa na červenom koberci v Cannes splnil veľký sen, žiaľ, ďalšie sny si už splniť nestihne:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Charlbi Dean (@charlbi143)

Jej brat Alexi Jacobs Kriek na jej pamiatku zverejnil báseň. Na Instagrame napísal, že "pri písaní si nebol istý, o kom bude, ale život odpovedal tým najkrutejším spôsobom". Jej tréner boxu Gary Stark bol s Charlbi krátko pred jej úmrtím. "Bola v perfektnom zdravotnom stave a bola jednoducho šťastná, usmievala sa a blbla. Som teraz zničený, jednoducho to necítim ako skutočnosť," povedal pre The Sun

Súvisiace články

Najčítanejšie