Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slávnu topmodelku znetvorilo skrášľovanie! Teraz sa objavila na titulke magazínu a poriadne šokovala!
Zdielať na

Slávnu topmodelku znetvorilo skrášľovanie! Teraz sa objavila na titulke magazínu a poriadne šokovala!

Zdroj: instagram/LE

Slávna topmodelka zo zlatej éry modelingu, z 90. rokov, Linda Evangelista (57), akoby osudovo doplatila na svoju pýchu z tých čias, keď povedala, že "za menej ako 10 000 dolárov ani nevstane z postele". Práve túžba po večnej kráse sa jej stala osudnou. Po kryolipolýze, metóde na ostránenie telesného tuku jeho zmrazením, ktorú vyskúšala v rokoch 2015 a 2016, sa jej telo zdeformovala natoľko, že sa schovávala päť rokov. O svojom probléme prehovorila prvýkrát až vlani a získala si veľkú podporu verejnosti. Snažila sa neukazovať, to sa ale teraz zmenilo.

​Linda Evangelista aktuálne po dlhom čase pózovala, a to rovno na titulku Vogue. V tomto slávnom magazíne je aj rozhovor s ňou, kde sa vyspovedala zo svojho niekoľkoročného trápenia. Nie je zrejme ťažko si predstaviť, ako zúfalo sa môže cítiť modelka po strate svojich ideálnych proporcií, ktoré jej zarábali milióny. V túžbe po dokonalosti urobila Linda Evangelista osudovú chybu, keď sa pred niekoľkými rokmi rozhodla namiesto klasickej liposukcie podstúpiť schválenú neinváznu metódu zbavenia sa nadbytočného tuku na tele, kryolipolýzu. 

Linda spravila pre Vogue aj prehliadku svojej kariéry, od prvého momentu pred vyše 40 rokmi:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Linda Evangelista (@lindaevangelista)

To ešte netušila, že práve ona bude jedným z tých veľmi ojedinelých prípadov, keď môže použitie tejto metódy spôsobiť pravý opak. "Keby som vedela, že medzi vedľajšie účinky môže patriť aj strata živobytia a to, že skončíte v takej depresii, že sa budete nenávidieť... neriskovala by som," tvrdí Linda Evangelista v rozhovore pre Vogue. Tukové bunky na miestach, kde podstúpila zákrok, sa namiesto zmenšenia zväčšili, stuhli a znecitliveli. Syndrom PAH postihuje nezvratne údajne menej ako 1 percento pacientov.

Linda zažiarila aj v slávnom klipe Georgea Michaela:

Kedysi bola Evangelista známa aj pre svoje náročné finančné požiadavky, ale aj z dôvodu jej neobvyklej, skutočne dokonalej krásy. Pohľad na jej svetlomodré mačacie oči, vraj najúžasnejší nos všetkých čias, klenuté obočie, ideálnu čeľusť, či bezchybné pery pôsobil, akoby bola dokonalá socha. Navyše vedela vždy prekvapiť zmenou farby vlasov a účesu. Raz bola blondínou, inokedy brunetkou, či zas všetkých okúzlila medenou farbou vlasov. Sebavedomie z nej len tak sršalo. Bola múzou módneho návrhára Karla Lagerfelda. "Žiadna modelka nebola viac super ako Linda,“ povedala Anna Wintour, obávaná exšéfredaktorka Vogue. Na titulku ju vybrala až 11-krát a teraz na nej bude opäť. Na už hotových fotkách pre Vogue vyzerá ale až nečakane dobre - no jeden detail je neprehliadnuteľný. Na každej fotke má skryté kontúry tváre.

Linda zdieľala fotky z prípravy na fotenie so slovami "treba na to dedinu...":

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Linda Evangelista (@lindaevangelista)

A prekvapivo, celkom úprimne zhodnotila výsledok aj samotná Linda. "Fotografie sú vyretušované, čeľusť a krk mi drží lepiaca páska," odkrýva topmodelka trpkú pravdu. Návrat k modelingu nebude podľa jej slov jednoduchý. "Určite ma neuvidíte v plavkách. Bude ťažké nájsť si prácu s vecami, ktoré zo mňa bez retušovania, lepenia a maskovania vyčnievajú," zverila sa. Na materskú spoločnosť CoolSculptingu podala žalobu a žiadala odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Tvrdila, že od februára 2016, keď podstúpila posledné zo siedmych sedení v ordinácii dermatológa, už nemohla pracovať. Prípad sa mal už údajne urovnať mimosúdne. "Či som psychicky v poriadku? To rozhodne nie. Ale som tak veľmi vďačná za podporu, ktorú som dostala od svojich priateľov a módneho priemyslu...," uviedla bývalá hviezda modelingu. Ešteže dokážu vizážisti a zrejme najmä photoshop divy a Linda sa tak aspoň na fotkách predviedla vo svojej niekdajšej dokonalej kráse.

Magazín zdieľal  najnovšie fotky Lindy aj na Instagrame:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

Súvisiace články

Najčítanejšie