Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Sajfa a Veronika sa stali dvojnásobnými rodičmi! Bábo dostalo poriadne neobvyklé meno!
Zdielať na

Sajfa a Veronika sa stali dvojnásobnými rodičmi! Bábo dostalo poriadne neobvyklé meno!

Archívna reportáž

Takmer presne pred tromi rokmi sa Matej Cifra a Veronika Ostrihoňová stali po prvýkrát rodičmi. Sajfa vtedy dostal k štyridsiatke ten najkrajší darček - dcérku Sáru. Tá dnes dostala rovnako dokonalý darček - súrodenca.

​V sobotu nadránom priviedla Veronika na svet druhé dieťatko, aby to bolo úplne dokonalé, tentokrát je to syn. Cifrovci sa tentokrát rozhodli vycestovať porodiť za hranice, no nie do rakúskeho Hainburgu, ako by zrejme mnohí tipovali.

Kým prvé bábo priviedla Veronika na svet v známom súkromnom pôrodníckom sanatóriu v Bratislave, tentokrát si vybrali Brno. Azda aj preto, že hoci české a slovenské pôrodníctvo vychádzalo z rovnakého bodu, v Česku sa už posunuli značne ďalej smerom k rešpektujúcemu pôrodu. 

V televízii JOJ prezradil Sajfa po prvýkrát pohlavie druhého bábätka:

​Ako je zjavné z fotiek, ktoré Veronika a Matej zverejnili, všetko je v poriadku a rodinka žiari šťastím. "...a z troch sa stali štyria," napísala jednoducho a poeticky Veronika ku krásnej fotke a pridala poďakovanie zrejme ženám, ktoré jej pri pôrode pomáhali, a samozrejme, aj manželovi. No poriadne prekvapila menom, ktoré bábu vybrali - Šimon Koloman Cifra. Vzhľadom na biblický a archaický pôvod mien sa dá predpokladať, že sa azda inšpirovali v rodine, u svojich predkov.

Krásny, dojímavý status plný vďaka zverejnil novopečený dvojnásobný otec Sajfa. "Pred pár hodinami som po druhýkrát zažil zrod života a vidieť niečo také je neopísateľné. Vy, muži, ktorí ste videli vaše ženy rodiť, vzdychať a siahať si na absolútne dno svojich síl, viete presne o čom hovorím. Život je magický vesmírny úkaz a vďaka našim ženám máme my, muži, možnosť tú mágiu zblízka pozorovať," napísal s hlbokou úctou slová, ktorým sa dá veriť. No nebol by to Sajfa, aby nepridal aj čosi provokatívnejšie. "Nabudúce, ak budú nejakí starí bieli inkvizitorskí páprdovia rozprávať v mene Ježišovom či Mohamedovom o tom čo má a nemá žena robiť so svojím telom, tak ich v Metaverse prinútim rodiť cez ten ich malý pipík. Vitaj Šimon na svete! Tvoja matka je BOHYŇA na to pamätaj," napísal a nedá sa s ním nesúhlasiť. Gratulujeme, rodinka!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa © Sajfa (@sajfa)

Súvisiace články

Najčítanejšie