Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dva roky bojovala herečka s rakovinou, posledné štádium trvalo len mesiac (†49)
Zdielať na

Dva roky bojovala herečka s rakovinou, posledné štádium trvalo len mesiac (†49)

Zdroj: pexels.com

Ďalšou smutná správa prišla spoza oceánu. Tento svet predčasne opustila Robyn Griggs, známa z filmov ako Zombiegeddon či Another World a množstva seriálov a telenoviel. V roku 2020 jej bolo diagnostikované závažné ochorenie, rakovina krčku maternice, ktoré sa len prednedávnom dostalo do štvrtého, posledného štádia. Herečka otvorene hovorila o svojich zdravotných problémoch a v júli sa zverila aj s tým, že jej našli ďalšie nové nádory. S chorobou bojovala statočne, podľahla jej napokon v sobotu 13. augusta vo veku 49 rokov.

​Na jej facebookovom konte sa po jej skone objavila smutná správa. "S ťažkým srdcom so zármutkom oznamujem, že Robyn zomrela," uvádza sa v príspevku, no nie je jasné, kto oznam napísal. "Ona však už netrpí a chcela by, aby sme si to pripomenuli a aby sme na ňu spomínali v dobrom. Nikdy nezabudnem na to, aká bola otvorená rozprávať svoj príbeh a akceptovala, že som jej ho pomáhala rozprávať. Chcela pomôcť ľuďom a šíriť informácie. Bolo mi cťou to urobiť. RIP, moja priateľka, milujem ťa a usmievam sa, keď si na teba spomeniem," uzavrel neznámy pisateľ srdcervúci príspevok.

Ešte v júli sa Robin na Facebooku podelila s jej sledovateľmi o to, že má štyri nové nádory. Na stránke GoFundMe predtým prezradila, že jej diagnostikovali adenokarcinóm v štvrtom štádiu. "Povedala som im, že nech to stojí, čo to stojí. Som pripravená na boj," uviedla v príspevku na margo chemoterapie, ktorú jej navrhli lekári, keď sa rozhodla, že sa len tak ľahko nevzdá, aj keď bude pritom trpieť. "Bude to veľmi bolestivé, vrátane nevoľností atď. ale kto vie, možno to zaberie a zmierni to bolesť. Človek nikdy nevie. Prosím, pokračujte v modlitbách. Všetkých objímam!" vyzvala svojich podporovateľov, ale, žiaľ, nepodarilo sa už jej vážny stav zvrátiť žiadnymi prostriedkami.

Robyn sa okrem herectvu venovala aj produkcii a promotérstvu nízkoropočtových hororových filmov, ako napríklad filmu Zombieggedon: 

Postupne sa v jej tele objavovali nové nádory. Dva na pečeni, jeden na brušnom svale a jeden veľký na pravej lymfatickej uzline. Rakovina sa jej rozliezla po celom tele veľmi zákerným spôsobom, až sa stala sa nezvládnuteľnou. Ostal po nej manžel Mark Wiley, špičkový profesionálny golfový hráč. 

Smutnú správu o smrti zdieľala na herečkinom Instagrame jej dobrá priateľka: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Robyn Griggs (@robyngriggsofficial)

Robin začala hrať už od svojho útleho detstva a jej talent si neustále rozvíjala hodinami spevu a tanca. Účinkovala aj v televíznych reklamách, neskôr aj ako moderátorka show. Už ako 13-ročná získala rolu v divadle na Broadway. Chcela preraziť aj v Holywoode, ale neuniesla jeho tlaky. Vrátila sa do New Yorku, kde každodenne nakrúcala telenovely, aby sa napokon rozhodla načas s herectvom prestať. V roku 2001 sa k filmovaniu vrátila aj ako producentka a promotérka nízkorozpočtových nezávislých hororových filmov, kde tiež účinkovala. Nahrala aj CD Love's Young Nightmare.

Súvisiace články

Najčítanejšie