Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vilhelmová si z lásky k Dykovi zmenila po svadbe jej slávne priezvisko, no bolo to márne!
Zdielať na

Vilhelmová si z lásky k Dykovi zmenila po svadbe jej slávne priezvisko, no bolo to márne!

Archívna reportáž

Sympatický manželský pár, ktorý patrí k najstabilnejším v českom šoubiznise, je spolu už dvanásť rokov. Tatiana Vilhelmová (44) a Vojtěch Dyk (37) sa zblížili počas skúšania hry Bláznivý Petříček na jeseň 2010. Spočiatku sa ich láska javila tiež tak trochu bláznivo - jednak pre to, že Táňa bola od Vojtu o sedem rokov staršia, no ešte k tomu bola aj vydatá a mala dvoch malých synov. Ich zamilovanosť však prerástla do vážneho vzťahu, a odvtedy sú nerozluční.

Lásku Tatiany a Vojtěcha korunovalo narodenie ich spoločného syna Aloisa (9) a napokon sa pred tromi rokmi na prvého mája aj vzali. Nie všetko však bolo jednoduché, v jednom okamihu nad nimi visela veľká hrozba v podobe Táninej meningitídy, keď nebola schopná pomaly ani žiť.  Táňa sa počas choroby takmer uzavrela pred svetom a snažila sa čo najviac času tráviť sama na čerstvom vzduchu, niekde v prírode, a Vojta sa k nej občas pridal.

"Naučili sme sa viac relaxovať a spríjemňovať si prácu, najmä keď už máme rodinu. Senzor, ktorý vám povie 'dosť, chlapče, ústup', je teraz oveľa citlivejší," povedal svojho času Dyk pre časopis Instinkt a dodal, že sa už z pocitu zodpovednosti vyhýba aj adrenalínovým zábavkám.  Niet pochýb, že k uvedomeniu krehkosti ľudského tela ho doviedla aj Tánina vážna choroba.

Tatiana bola aj hlavnou hviezdou jedného s Vojtěchových klipov:

Chlapcov z Táninho predchádzajúce manželstva bral ako svojich, ale predsa len si po čase dopriali aj vlastného potomka. Do tretice to bol opäť chlapček. Táňa sa netajila s tým, že by si vedela ešte predstaviť jedno dievčatko, ale pri vyťaženosti oboch by zrejme nemali dosť času a síl na jeho výchovu. Aj preto si Táňa dopriala pred tromi rokmi po ich utajenom sobáši 1. mája 2019 ročnú pauzu a potom ju ešte predĺžila už aj spolu s manželom o ďalšie mesiace kvôli covidu. "Pre mnohých ľudí to bolo ťažké a neradostné obdobie, ale pre našu rodinu bolo obohacujúce. Možno už nikdy nebudeme mať príležitosť stráviť spolu toľko času," zhodnotila to herečka, ktorá si, prekvapivo, zmenila vydajom priezvisko na Dyková. To hviezdy jej kalibru už nezvyknú robiť, ak sa preslávili pod rodným priezviskom.

Súkromie si tento pár prísne stráži, Vojtěch naposledy zverejnil spoločnú fotku krátko po ich svadbe:

Pre zmenu sa tiež rozhodla len tesne pred sobášom, chcela tým zrejme vyjadriť úctu k obetavému partnerovi, čo on veľmi ocenil. Ale u ľudí to proste nezabralo, zvyk je skutočne železná košeľa. "Ľudia to jednoducho neprijali, je to zvláštne. Všetci ma majú zafixovanú ako Vilhelmovú," povedala svojmu kolegovi a režisérovi Jiřímu Strachovi (48) v relácii So Strachom Nacafe. S priezviskom Vilhelmová ju poznajú všetci obdivovatelia a stalo sa už aj akousi jej značkou. "Tým, že si ma uviedol ako Vilhelmovou, si vlastne ukázal, že Vilhelmová tu bola, je a bude. Aj keď sa vydá, aj keby sa prezliekla za medveďa, značka Vilhelmová funguje," zasmiala sa po tom, ako ju už zo zvyku pod pôvodným priezviskom uviedol moderátor. A tak hoci bolo zbytočné si meniť všetky papiere a pokojne mohla ostať Vilhelmovou, azda to vo vzťahu s Vojtěchom prinieslo ešte o kus viac lásky.

Súvisiace články

Najčítanejšie