Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Plačková prekročila stovku! Jej priberanie nabralo nezdravé tempo, TOTO priznala!
Zdielať na

Plačková prekročila stovku! Jej priberanie nabralo nezdravé tempo, TOTO priznala!

Archívna reportáž

Finále tehotenstva Zuzany Strausz Plačkovej sa už neráta na týždne. Každým dňom by to mohlo prísť a niet pochýb, že najmä Zuzana by už rada privítala svojho synčeka Diona na svete. Nielen preto, že sa na prvorodené bábo nesmierne teší, ale aj preto, že jej telo zažíva záťaž ako nikdy.

​Prvý trimester tehotenstvo ani nevidno, druhý je ten najkrajší, s črtajúcim sa bruško a obvykle už bez nevoľností, no a tretí... Ten treba len prežiť! Samozrejme, nie každá žena prežíva tehotenstvo rovnako, niektoré preplávajú k pôrodu s úplnou ľahkosťou, ďalšie trpia od prvého dňa a sú aj také, ktoré priberú do nevídaných rozmerov. Všetko je v podstate normálne, hoci priberanie má isté hranice, keď je ešte v norme, a kedy už sa treba mať napozore.

Zdá sa, že Zuzana patrí definitívne do skupinky žien, ktoré priberú extrémne. Podľa najnovšieho záberu, ktorý zverejnila v instastories, má už 102 kíl. "Nie, nevadí mi, že mám 100 kíl, lebo sú to tie najkrajšie kilá v mojom živote, ktoré dám bez problémov po pôrode dole," konštatuje spokojne Plačková s azda až naivným optimizmom. 

Kto si ešte spomenie, ako Plačková vyzerala, keď prišla do reality šou:

​Niežeby nebolo možné dostať sa na pôvodnú váhu, no zrejme to nepôjde ako šibnutím čarovného prútika. Za normálne sa považuje pribrať v tehotenstve zhruba 9 až 15 kíl, v prípade dvojičiek aj 20. Vyšší nárast hmotnosti so sebou prináša mnohé riziká, ako napríklad tehotenskú cukrovku, vysoký krvný tlak, bolesti chrbta, ťažkosti s dýchaním, riziko vzniku kŕčových žíl, nehovoriac o striách, no aj takej vážnej hrozbe, ako je preeklampsia. A v neposlednom rade môže byť priveľké aj bábo, čo znižuje šance na bezproblémový prirodzený pôrod.

Instagram/QP

​Zuzana pribrala už zhruba 40 kíl, čo je ďaleko nad normou, hoci to pre filtre, ktoré na Instagrame používa, až tak nevidno. Hrozivý je aj údaj, že za ostatné dva týždne pribrala 9 kíl, čo je štyrikrát toľko, ako by mala pribrať za celý posledný mesiac tehotenstva. Ostáva veriť, že je dôsledne sledovaná lekárom, hoci len ťažko možno predpokladať, žeby jej takýto nárast váhy odporúčal. V tejto chvíli už ale nie je lepší liek, ako priviesť bábo na svet a po uplynutí istej doby, minimálne šestonedelia, sa pomaly pustiť do boja.

Súvisiace články

Najčítanejšie