Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Po dlhom boji s rakovinou zomrela hviezda Pomády, Travolta poslal Olivii do neba srdcervúce vyznanie
Zdielať na

Po dlhom boji s rakovinou zomrela hviezda Pomády, Travolta poslal Olivii do neba srdcervúce vyznanie

Archívna reportáž

Neuveriteľných 30 rokov sa darilo hviezdnej herečke a speváčke, držteiľke Grammy, bojovať s rakovinou. Žiaľ, tento nerovný boj v pondelok prehrala. Olivia Newton-John podľahla chorobe vo veku 73. rokov.

​Hviezda filmu Pomáda, kde zažiarila po boku Johna Travoltu, zomrela na rakovinou prsníka. "Dnes ráno pokojne zomrela na svojom ranči v južnej Kalifornii, obklopená rodinou a priateľmi," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré v pondelok zverejnili na fanúšikovskej stránke umelkyne na Facebooku. "Prosíme všetkých, aby v tomto veľmi ťažkom období rešpektovali súkromie rodiny," stálo ďalej v smutnej správe.

"Olivia bola viac ako 30 rokov symbolom víťazstva a nádeje, keď sa delila o svoju cestu s rakovinou prsníka. Jej liečebná inšpirácia a priekopnícke skúsenosti s rastlinnou medicínou pokračujú prostredníctvom Nadácie Olivie Newton-John, ktorá sa venuje výskumu rastlinnej medicíny a rakoviny," pripomenuli zásluhy herečky a zároveň rodina požiadala, aby akékoľvek dary na jej pamiatku boli poukázané na účet fondu.

Pripomeňte si najväčší hit Olivie Newton-John:

Herečka pred časom prezradila, že od októbra 2021 bojovala so štvrtým štádiom rakoviny prsníka, ale podelila sa o to, že bolesť zvládala pomocou lekárskej marihuany. Rakovina jej bola tretíkrát diagnostikovaná v septembri 2018. Austrálskej hviezde ju prvýkrát diagnostikovali v roku 1992 a druhýkrát v máji 2017.

Newton-John sa narodila 26. septembra 1948 v Anglicku, rodina sa presťahovala do austrálskeho Melbourne, keď mala Olivia šesť rokov. Keď mala len 14 rokov, Newton-John sa pridala k dievčenskej skupine, vystupovala v miestnych zariadeniach a príležitostne v austrálskej televízii, kde vyhrala cestu do Británie v talentovej súťaži. Jej prvý singel "Til You Say You'll Be Mine" vyšiel v roku 1966. V roku 1971 nahrala a vydala svoj prvý sólový album "If Not for You", na ktorom sa nachádza titulná skladba, ktorú pôvodne napísal Bob Dylan a nahral George Harrison.

Pripomeňte si Oliviu ako Sandy v muzikáli Pomáda:

Jej hudobná kariéra pokračovala v rozkvete počas 70. rokov, ale na vrchol rebríčkov sa dostala až v roku 1978, keď z nej film Pomáda urobil filmovú hviezdu. V roku 1980 sa pokúsila o druhý filmový muzikálový hit s filmom "Xanadu", ktorý však u kritikov aj divákov prepadol, no soundtrack bol úspešný, získal dvojnásobnú platinu a skladba "Magic" sa dostala na prvé miesto v rebríčkoch popu a pesnička sa stala obrovským hitom. Prebila ju až skladba Physical v roku 1981, ktorá spravila z Olivie sexidol, hoci to vraj nebol zámer. Bola druhýkrát vydatá a mala dcéru Chloe Rose, ktorá pri nej stála do poslednej chvíle.

John Travolta zverejnil dojímavé vyznanie: "Moja najdrahšia Olivia, vďaka tebe sa nám všetkým žije oveľa lepšie. Tvoj vplyv bol neuveriteľný. Tak veľmi ťa milujem. Uvidíme sa na ceste a budeme opäť všetci spolu. Tvoj od prvého okamihu, keď som ťa uvidel, a navždy!"

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John Travolta (@johntravolta)

Súvisiace články

Najčítanejšie