Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Je za zrušením víz Muradovovi jeho ex Bagárová? TOTO Mach o zákaze vstupu do Česka povedal!
Zdielať na

Je za zrušením víz Muradovovi jeho ex Bagárová? TOTO Mach o zákaze vstupu do Česka povedal!

Archívna reportáž

Fanúšikovia páru Monika Bagárová (28) a Makhmud Muradov (32) boli z jeho rozpadu iste smutní. Speváčka a zápasník MMA už raz oznámili svoj rozchod, ale po ich návrate k sebe bolo až dojemné sledovať, ako veľmi milujú ich spoločnú dcérku Rumiu (2), ktorá výzorom svojho otca uzbeckého pôvodu zaprieť nemôže. Na oslavu jej narodenín v máji sa Mach vrátil nakrátko z Uzbekistanu, kam odletel kvôli pracovným povinnostiam a musel sa tam krátko po oslave opäť vrátiť. Odvtedy bolo o ňom počuť už len vtedy, keď Monika oznámila ich opätovný rozchod, keďže ich už spoločný život vraj nerobí šťastnými. Ale veľkým prekvapením najnovšie je, že byť spolu už nemôžu, ani keby chceli.

​Uzbeckého zápasníka, ktorý vždy po svojom víťazstve zvykol držať nad hlavou aj českú vlajku na znak uznania zásluh tejto krajiny pre jeho kariéru, sa do Česka vrátiť nemôže. Predstavuje vraj pre republiku nebezpečenstvo, o čo ako ako prvý informoval portál iSport.cz. Pre Muradova je to nepochopiteľné. "Nikdy som neporušil zákon. Nemám žiadne kontakty s mafiou ani teroristami a nikdy som ich ani nemal. Aspoň pokiaľ viem. Moje víza boli zrušené, dostal som len vízum na výjazd z Českej republiky.  Mám teraz zákaz  sa tam vrátiť a neviem prečo," vyjadril Mach svoj nesúhlas pre eXtra.cz. Nemieni sa s tým ale zmieriť z viacerých dôvodov.

Ako bojovník bude za svoje práva a rehabilitáciu bojovať. "Podali sme žalobu na Najvyšší súd a čakáme na odvolanie. Musíme vyhrať, pretože Česká republika, a to viem na 100 %, nemala jediný dôvod urobiť to, čo robila. Naozaj neviem, kvôli čomu to je. Neviem o žiadnom inom štáte, ktorý by sa takto zachoval k niekomu, ako som ja. Možno niekomu ležím v žalúdku. Jednoducho neviem. Žil som tam toľko rokov, platil som vysoké dane, robil som všetko, čo som mal robiť...," posťažoval sa znechutený uzbecký občan, ktorý musel štyrikrát do roka žiadať o predĺženie povolenia pobytu v Česku, lebo mu nechceli dať trvalý pobyt ani po jedenástich tu strávených rokoch. Tým ale dal celkom jasne najavo, že Moniku ani trochu nepodozrieva, žeby nebodaj mala v zákaze prsty, ako niektorí ľudia špekulujú. Iste aj jej je táto situácia veľmi nepríjemná a dcérke by prítomnosť otca dopriala.

Ruminka je v skutku rozkošné a šikovné dievčatko, nečudo že ockovi veľmi chýba: 

Iba tak ľahko sa vzdať nechce aj z dôvodu, že má v Česku milovanú dcéru, za ktorou sa mu veľmi cnie. Chcel by byť napriek rozchodu s Monikou v rámci možnosti jej plnohodnotným rodičom, čo si želá aj ona ako mama. Dcérku vidí iba vo videorozhovoroch, ale chýbajú mu objatia a radosť byť jej ochrancom v reálnom živote. "Sú to všetko maličkosti, ale najhoršie je, že nemôžem prísť a objať svoju dcéru. To je strašné. Vždy, keď sa s ňou rozprávam, je mi smutno viac a viac," zveril sa Mach, ktorý má aj problémy odohrať v Európe zápasy. "Budem zápasiť v Abú Zabí, vo Francúzsku mi zápas zrušili,  nemám totiž víza do Európy, pretože Česká republika ho zrušila. Ani neviem prečo. Že som vraj nebezpečný pre republiku a verejnosť. Neviem, odkiaľ to vzali. Takže  tak... Taký je život," povzdychol si na záver s vierou, že sa to snáď zmení.

Mach si v rodnom Uzbekistane založil vlastný športový klub, napriek tomu by rád zápasil v Európe, no najmä by rád častejšie videl dcérku Rumiu: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Súvisiace články

Najčítanejšie