Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
To myslí vážne?! Trump využil smrť Ivany a pochoval ju kvôli biznisu na TOMTO neobvyklom mieste!
Zdielať na

To myslí vážne?! Trump využil smrť Ivany a pochoval ju kvôli biznisu na TOMTO neobvyklom mieste!

Archívna reportáž

Po nečakanom tragickom skone Ivany Trump (†73) 14. júla v jej dome po páde zo schodov, nasledovala posledná rozlúčka v kostole sv. Vincenta na Mahattane a odvoz jej tela na posledné miesto odpočinku. Iste bolo pre všetkých veľkým prekvapením, že ide o veľmi netradičné miesto - Ivanu pochovali v areáli golfového klubu Trump National Golf Club v Bedminsteri v New Jersey, ktoré patrí Donaldovi Trumpovi, jej exmanželovi. Málokto pritom čo len tušil, že ide tak trochu o špekuláciu. Trump prosto využil príležitosť na daňové úľavy.

​V roku 2017 mal predstaviť plány na vybudovanie cintorína s výhľadom na prvú jamku golfového ihriska pre členov rodiny, ale ešte predtým mal aj predstavu o vybudovaní mauzólea pre seba. Podľa dokumentov, ktoré zverejnila ProPublica, sa rodinný trust Trumpovcov snažil svojho času určiť neďalekú nehnuteľnosť v Hackettstowne v New Jersey ako neziskovú cintorínsku spoločnosť. Daňové zákony štátu New Jersey oslobodzujú pozemky cintorínov a cintorínske spoločnosti nielen od daní z nehnuteľností, sadzieb a odhadov alebo daní z osobného majetku, ale aj od daní z podnikania, daní z predaja, daní z príjmu a dedičských daní, píše NY Post.

Je však nepravdepodobné, že by to prinieslo oslobodenie od dane pre celý obrovský pozemok v Bedminsteri - akékoľvek úľavy platia len vtedy, pokiaľ je pozemok menší ako 10 akrov. Ivana Trump by mala byť prvou osobou, ktorá bola pochovaná na golfovom ihrisku, kde Donald Trump a jeho rodina trávia v lete veľa času. TU si môžete pozrieť fotku Ivaninho hrobu.

Donald Trump boli spolu s Ivanou vždy podnikaví, v časoch ich manželstva si zahrali aj v reklame na známu značku fastfoodu: 

Brooke Harrington, profesorka sociológie na Dartmouthskej univerzite, sa nad Trumpovými pohnútkami zamyslela hlbšie. "Ako výskumníčka v oblasti daní som bola skeptická k fámam, že Trump pochoval svoju bývalú manželku na tom smutnom malom pozemku na svojom golfovom ihrisku v Bedminsteri v štáte New Jersey len kvôli daňovým úľavám. Tak som si overila daňový zákonník NJ a, vážení, je to trojlístok daňových únikov. Daň z nehnuteľnosti, daň z príjmu a daň z predaja, všetko eliminované," potvrdila Harrington dohady obviňujúce Trumpa, čo je jeho hlavnou motiváciou. Bývalý prezident už v minulosti našiel spôsob, ako si znížiť daňový účet za klub v New Jersey tým, že ho zaregistroval ako farmu, ako uviedol v roku 2019 Huffington Post. Trump údajne vlastní niekoľko kôz a v rezorte pestuje seno, čo mu podľa analýzy Huffington Post znížilo daňový účet o približne 88 000 dolárov ročne. Nuž, obchodník sa nezaprie, a ktovie, možno by to presne tak spravila aj Ivana.

Za Ivanou smútia najmä jej deti, medzi nimi aj najstaršie z nich, Donald Trump Jr.:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

Súvisiace články

Najčítanejšie