Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trumpovej syn mieri do Prahy! Nenechá v Česku kameň na kameni!
Zdielať na

Trumpovej syn mieri do Prahy! Nenechá v Česku kameň na kameni!

Archívna reportáž

Krátko po pohrebe slávnej českej rodáčky Ivany Trump, príde prekvapivo návštevu do Česka jej najstarší syn Donald Trump mladší (44). Nebude tu však tráviť dovolenku, ale ide pátrať po majetku, ktorý tam mala po sebe zanechať jeho matka. Niet pochýb, že to majú Trumpovci dobre zrátané.

"V Českej republike mám tri nehnuteľnosti," povedala Ivana pred rokmi pre Blesk.cz. Nie je však jasné, či boli na jej meno, alebo napríklad na meno jednej z jej spoločností, lebo pod jej priezviskom Trump, ani rodným Zelníčková Blesk po jeho pátraní v pozemkovej knihe nenašiel žiadne zápisy, ako informoval. ​Vtedy tvrdila, že vraj kvôli práci s kasínami nemala čas na investíciu do niečoho väčšieho a neskôr už bolo málo vhodných veľkých pozemkov. "Mohla by som kúpiť malý hotelík, ale to nie je pre mňa. Rada robím veľké stavby," vysvetľovala a pochválila sa aj desiatimi megastavbami - mrakodrapmi, ktoré vlastnila po celom svete. 

Ivanina deväťdesiatšesťročná mama žije v Zlíne, kde má veľký dom so záhradou, ktorý si postavili s jej nebohým manželom, ale v skutočnosti obýva byt v bytovke neďaleko lesa. O dom, ktorý predať nechce, sa jej stará suseda. Po jej skone to podedia jej vnuci. Iste stará pani ani len netušila, že hlavnou dedičkou nebude jej jediná dcéra Ivana, naopak, pravdepodobne bude po nej dediť niečo ona, ak nerozhodla v závete Ivana inak. Ale ak niečo zdedí, po jej odchode na druhý svet to aj tak zas pripadne mladým Trumpovcom. Tie odmalička mala na starosť počas jej pobytu v USA, ale prichádzali  každoročne počas letných prázdnin aj k nej do Zlína. Najstarší Donald aj na dlhšie, vďaka čomu sa naučil dobre po česky. Veľa s ním po česky rozprával jeho dedo Miloš, manžel pani Marie Zelníčkovej. Absolvoval aj jeden rok kurzu češtiny na univerzite, aby sa naučil po česky aj písať. Iste aj preto je tým najvhodnejším na zisťovanie stavu majetku po Ivane Trump v Česku.

Pozrite si Ivanu a Donalda Trumpovcov v reklame na pizzu z roku 1995:

Podľa rozprávania pani Zelníčkovej sa najstarší dcérin syn podobá na jej manžela. Aj Ivanka je vraj do ich rodiny, čo ale jasne potvrdzujú aj fotky jedinej dcéry z troch detí Ivany, kde akoby pani Marie z oka vypadla. Tá vraj vie po česky iba pár nádaviek. Najmladší Erik česky nerozpráva vôbec. Všetky jej vnúčatá sú prosto Američania, ale Česko majú vraj veľmi radi. "Manžel sa snažil, aby spoznali ten najobyčajnejší život," tvrdila a spomenula aj ako učil Doníka zakladať v lese oheň. Na jeho pohreb prišiel do Zlína aj ich otec Donald Trump, ktorý mal so svokrovcami veľmi dobrý vzťah. Pani Marie bola aj na jeho inaugurácii vo Washingtone a pozval ju aj do Bieleho domu.

Donald Trump mladší, ktorý ako jediný z detí Donalda a Ivany Trump hovorí po česky, so smútkom spomínal na svoju milovanú mamu na Instagrame:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

Súvisiace články

Najčítanejšie