Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Gáboríková vytiahla tému, ktorá trápi mnohé ženy! Priznala TENTO zdravotný problém!
Zdielať na

Gáboríková vytiahla tému, ktorá trápi mnohé ženy! Priznala TENTO zdravotný problém!

Archívna reportáž

Sú to práve dva mesiace, čo sa stali manželia Gáboríkovci rodičmi druhého dieťatka. Opäť je to dcérka, ktorá dostala krásne filmové meno. Po rozprávkovej princeznej Belle je to tentokrát intergalaktická princezná Leia. No kým po prvom pôrode išla Ivana bleskovo do formy aj vďaka cvičeniu, tentokrát to také jednoduché nie je.

​Na jednej strane treba povedať, že Ivana toho veľa robiť nemusí, aby sa dokázala rýchlo vrátiť späť k predtehotenskej postavičke. Už teraz je z fotiek zrejmé, že má opäť perfektne štíhlu figúru a nedostatky zrejme vidí len ona. Ivana je ale zvyknutá cvičiť za každých okolností, veľmi rýchlo po pôrode ale zistila, že tehotenské bruško na nej zanechalo stopy, ktoré sa nedajú opraviť zo dňa na deň.

V dôsledku povolenia brušného svalstva dochádza k jeho rozostúpeniu, a ani pôrod a návrat bruška do pôvodnej veľkosti tento problém nevyrieši. Ženy majú pocit, že bruško sa nezmenšuje, najmä v hornej časti, a tak sa snažia cvičiť o stošesť, trápia sa brušákmi a inými klasickými cvikmi na posilnenie brušného svalstva, a pritom netušia, že si ešte viac ubližujú. Na diastázu, ako znie táto pomerne častá diagnóza, treba celkom inak.

Gáboríkovci zvažujú, že si zriadia druhý domov za oceánom:

​Ivana Gáborík sa rozhodla spraviť trochu osvety aj tým, že sama priznala tento problém. "Pokiaľ sa mi bruško neupraví, tak sa chcem vyhnúť iným cvičeniam so závažím, aby sa mi diastáza nezhoršila," zverila sa, že sa veľmi správne klasike zatiaľ vyhne.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

"Dala som si záväzok, že každý deň si nájdem aspoň 15 - 20 minút na cvičenie, ktoré bude zamerané na diastázu. Na rehabilitácii s fyzioterapeutkou sme preôli rozne cvičenia a ich správne technické prevedenie," pomenovala to, čo je pri cvičení na diastázu úplne najdôležitejšie. Treba myslieť na to, že nejde len o cvičenie na zoštíhlenie či spevnenie, ide v podstate o liečbu zdravotného problému. Ivana sa veľmi múdro rozhodla zveriť do rúk profíkom - fyzioterapeutom, a keď bude mať patričné zručnosti, môže už cvičiť aj sama. Z reakcií pod Ivaniným príspevkom je zrejmé, že ide skutočne o rozšírený problém, ktorý však má riešenie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie