Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zomrel hviezdny herec mafiánskych filmov, smúti za ním aj jeho slávna dcéra!
Zdielať na

Zomrel hviezdny herec mafiánskych filmov, smúti za ním aj jeho slávna dcéra!

Zdroj: SITA

Po sérií úmrtí amerických hercov známych z mafiánskych filmov na začiatku mesiaca, odišiel teraz za nimi na večnosť vo veku 83 rokov aj Paul Anthony Sorvino, ktorý sa preslávil úlohou mafiána Paulieho Cicera vo filme Mafiáni (Goodfellas). Jeho PR manažér Roger Neal potvrdil, že 25. júla zomrel na klinike Mayo na Floride. Posledné roky sa jeho zdravotný stav zhoršoval.

​Hercova manželka Dee Dee Benkie zdieľala svoj smútok na Twitteri slovami: "Som úplne zničená. Odišla láska môjho života a najväčší muž, aký kedy žil. Mám zlomené srdce. Už nikdy nebude ďalší Paul Sorvino, jeden z najlepších hercov, ktorí kedy hrali na plátne a javisku." Žiaľ za otcom vyjadrila aj jeho slávna dcéra, oscarová herečka Mira Sorvino (54)."Môj otec, veľký Paul Sorvino, zomrel. Roztrhlo mi to srdce - život plný lásky, radosti a múdrosti s ním sa skončil," zverejnila na sociálnej sieti.

Podľa herečky to bol ten najúžasnejší otec na svete. Keď v roku 1996 preberala Oscara za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Mocná Afrodita, nezabudla sa otcovi poďakovať. "Keď mi dávate túto cenu, vzdávate tým poctu aj môjmu otcovi Paulovi Sorvinovi, ktorý ma naučil všetko, čo viem o herectve. Mám ťa veľmi rada, otec," vyzdvihla otca s dojatím vo svojom prejave. Sorvino mal Miru, ako aj ďalšie dve deti s prvou manželkou Lorraine Davis, všetky pracujú vo filmovom biznise. Politická odborníčka Dee Dee Benkie bola jeho treťou manželkou a oženil sa s ňou v roku 2014. S dcérou Amandou herec loboval priamo vo Washingtone za zákon proti preventívnemu zabíjaniu koní, ktorý sa aj schválil.   

V kultovom filme Mafiáni (Goodfellas) si zahral úlohu Paulieho Cicera: 

V rozhovore z apríla 2014 pre Orlandský týždenník Sorvino povedal: "Väčšina ľudí si myslí, že som buď gangster, alebo policajt, alebo niečo podobné, ale v skutočnosti som sochár, maliar, autor bestsellerov, básnik, operný spevák, ale nič z toho nie je gangster, ale viete, očividne mám talent hrať tieto veci. Mojím cieľom je vyvrátiť ľuďom predstavu, že som pomalý, ťažkopádny gangster, a väčšina ľudí má o mne takýto dojem kvôli úspechu Goodfellas a niekoľkých ďalších vecí, ale zabúdajú, že som bol aj doktorom Kissingerom v Nixonovi, či hluchým právnikom v Dummya. Zabúdajú na veľa vecí, ktoré som urobil. Bolo by pekné, keby som po sebe zanechal viac než len odkaz tvrdého chlapa." 

Za svojim otcom Paulom smúti aj známa herečka Mira Sorvino: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mira Sorvino (@mirasorvino)

Paul Sorvino sa narodil v Brooklyne v roku 1939 a svoju kariéru v šoubiznise začal v roku 1964 v muzikáli Bajour. O štyri roky neskôr sa objavil vo svojom prvom filme, čiernej komédii Where's Poppa? a v nasledujúcich desaťročiach sa stal stálicou americkej kinematografie. Najikonickejšej úlohy sa dočkal v roku 1990 v Scorceseho filme Mafiáni, v ktorom hral Paula Cicera, bossa podsvetia, inšpirovanej skutočným brooklynským mafiánom Paulom Variom. Táto úloha spolu s desiatkami epizód seriálu Zákon a poriadok mu v očiach divákov upevnila miesto "drsného chlapíka" kriminálnika či policajta. Sorvino hral vo viac ako 50 filmoch a desiatkach televíznych seriálov. V roku 2019 si zahral svoje posledné dve úlohy - podvodného politika a šéfa zločineckej rodiny Luciano.

Súvisiace články

Najčítanejšie