Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Hviezdna herečka šokovala! Stále spí so svojím 11-ročným synom, odborník varuje!
Zdielať na

Hviezdna herečka šokovala! Stále spí so svojím 11-ročným synom, odborník varuje!

Zdroj: Instagram/AS

Herečka Alicia Silverstone (45) v najnovšom rozhovore vyzdvihla "alternatívne" rodičovské metódy, ktoré si osvojila. Prišla reč aj na jedinečný vzťah herečky so synom Bearom Blue (11), na jednej strane obdivuhodne blízky, na druhej strane azda až príliš.

​Alicia aktuálne v podcaste Ellen Fisher otvorene priznala: "Bear a ja stále spíme spolu". Zdôvodnila to odvekou ľudskou snahou prežiť v divokej prírode. "Ak by ste boli v akomkoľvek divokom prostredí, kde sú divé zvieratá, ak by ste tam nechali dieťa samé, vaše dieťa by zjedli. Takže pre dieťa nie je ideálne byť tam samé," argumentovala herečka, prečo považuje spoločné spanie za evolučne zdôvodnené a prínosné píše portál DailyMail. Dokonca opačný prístup označuje za zanedbávanie dieťaťa - ak spí odmalička v postieľke. Syna zväčša vychováva sama potom, čo sa v roku 2018 rozviedla po dvanástich rokoch s jeho otcom Christopherom Jareckim. Ale pokiaľ potrebuje, vždy sa rád o syna postará aj on, majú dobré vzťahy.

"Som prirodzená a milujúca matka. Verím v lásku a prirodzenosť, ale naša spoločnosť sa lásky a prirodzenosti bojí," tvrdí táto zanietená ochrankyňa zvierat a zarytá vegánka, ktorá vydala dve vegánske kuchárky. "Chcem pre syna robiť to, čo je pre neho najzdravšie, a každé moje rozhodnutie je založené na inštinkte, alebo na dôkladnom výskume," vysvetlila svoj prístup k materstvu. Opísala aj spôsob, akým odúčala Beara od plienok. Keď ho privykala na nočník, vraj namiesto toho, aby "sledovala jeho náznaky", určila, kedy je čas ísť na toaletu. "Je to také úžasné. Je to také jednoduché. Keď som ho dokŕmila, išiel na na toaletu. Keď sa zobudil zo spánku, išiel tam sám," nedá herečka dopustiť na svoj prístup.

Alicia sa po dlhšej dobe objavila vo filme v hlavnej úlohe:

Priznala sa, že jej exmanžel spočiatku odmietal jej metódy ako "hipisácke sra*ky", ale neskôr tento spôsob ocenil. O spôsobe jej výchovy a prístupu k synovi hovorila aj verejne a poriadne tým šokovala. Najmä potom, keď v roku 2012 zdieľala na svojej webovej stránke video, na ktorom kŕmi vtedy desaťmesačného syna jedlom, ktoré už sama predžúvala. "Nakŕmila som Beara mochi a malým kúskom zeleniny z polievky... z mojich úst do jeho," vysvetlila vtedy svojim priaznivcom. Mnohí ju preto podrobili kritike, na čo ona ani trochu nedbala.

Je aj autorkou knihy Kind Diet, kde otvorene píše o tom, že Beara vychovávala k vegánstvu. Vždy sa vraj smiala, keď mal niekto k tomu kritické poznámky. "Ach, moje úbohé vegánske dieťa, je také slabé, keďže skáče všade a je taký divoký," žartovala aj v rozhovore pred dvomi rokmi. "Ale je v ňom pokoj a sústredenosť. Nie je vykoľajený," dodala táto milujúca matka. Nikdy vraj na neho nekričí. "Úcta, ktorú k sebe máme, je jednoducho neuveriteľná. Zobudíme sa a dve alebo tri hodiny sa túlime, smejeme sa a rozprávame. Potom si ideme robiť palacinky," hovorí. Materstvo je pre Aliciu "najvzácnejšou" a "neuveriteľnou skúsenosťou". Pôvodne chcela viac detí, ale po rozvode s Jareckim nenašla ďalšieho vhodného partnera.

No z jej prístupu k rodičovstvu odborníci nie sú nadšení. "Keď dieťa začne vnímať rozdiely medzi pohlaviami, dosiahne pubertu alebo začne prejavovať nepohodlie, je to okamih, keď treba prestať. Môže to byť už vo veku piatich rokov," vyjadrila sa odborníčka na rodičovstvo a psychologička, Reena Patel.  Odborníčka dodala, že dlhodobý štýl pripútanosti môže viesť k zníženiu množstva "slobody skúmania, ktorú dieťa dostáva, a môže vytvárať spoluzávislosť, môže obmedzovať rozvoj samostatných zručností a môže viesť k problémom v iných vzťahoch mladučkého tínedžera". Aliciou zrejme ale nič nepohne a všetky výhody vidí na svojej strane.

Alicia sa pred takmer 30 rokmi preslávila v klipe k pesničke Crazy, po boku s dcérou lídra kapely Aerosmith, Liv Tyler:

Súvisiace články

Najčítanejšie