Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slávny český spevák tretí rok v kóme! Jeho dcéra TAKTO zhodnotila jeho stav!
Zdielať na

Slávny český spevák tretí rok v kóme! Jeho dcéra TAKTO zhodnotila jeho stav!

Archívne video

Fanúšikovia Josefa Laufera (82), ktorý leží už tretí rok v kóme v nemocnici, by iste privítali, keby sa jeho stav začal meniť k lepšiemu. Ešte krátko pred operáciou, po ktorej do kómy upadol, stihol dokončiť libreto a texty piesní muzikálu Ostrov pokladov, ako aj naplánovať jeho uvedenie v divadle. Jeho kolegovia však už márne čakali na jeho prítomnosť na konkurze na výber hercov, ako aj na premiére, ktorá sa uskutočnila 27. marca, no zázrak sa nekonal.

​Rada ho zastúpila jeho jediná dcéra Ester Lauferová (51). "Samozrejme to nie je také, ako keby tu bol on. Nedokážem ho nahradiť. Ale som tu kvôli nemu a za neho," povedala vtedy so všetkou skromnosťou.  Súhlas k uvedeniu diela dala dcéra Josefa Laufera divadlu s tým, že by si to jej otec takto prial. "Pre otca bolo najdôležitejšie, aby táto hra bola na javisku čo najskôr. Keby sa teraz mal rozhodnúť on v nemocnici,  určite by to bolo takto," povedala Lauferova dcéra ešte vlani v novembri.

Ester sa o svojho otca stará príkladne a pravidelne ho navštevuje v nemocnici. Žiaľ, priviesť ho k vedomiu zatiaľ nedokázala napriek veľkej snahe. "S otcom je to stále rovnaké, ale stále bojuje a má chuť žiť, a tak bojujú lekári aj ja," zverila sa pre Ahaonline.cz. "Pokiaľ to nevzdá on, má zmysel snažiť sa o zlepšenie a veriť, že bude lepšie," nestráca napriek všetkému optimizmus. Volí rôzne zaujímavé prostriedky, ako otca udržať na tomto svete, či ideálne ho prebrať k vedomiu. Na podnet priateľov a kolegov otca mu Ester prehráva rôzne odkazy od nich a pridáva k tomu aj jeho obľúbenú hudbu a piesne. 

Josef Laufer si zaspieval aj v jojkárskej šou Všetko čo mám rád: 

"Čítam mu alebo prehrávam správy od jeho priateľov a kolegov. Odkazujem mu všetky povzbudivé slová od fanúšikov. Mám pocit, že otec všetko vníma, ale, žiaľ, stále nereaguje," zverila sa Ester pred časom Blesku. Zakrátko bude mať Josef Laufer 83. narodeniny. Minulý rok sa mu dcéra rozhodla na povzbudenie k jeho sviatku odovzdať všetky blahoželania. "Prečítala som mu, alebo pustila všetky odkazy od jeho priateľov a kolegov. Pustila som mu gratuláciu mamy a odkázala všetky povzbudivé slová od fanúšikov. Nemôže mi síce odpovedať, ale cítila som, že všetko vnímal," konštatovala vtedy obetavá dcéra. Podobne to zrejme spraví aj teraz, stále nestrácajúc nádej, že večne mladý, energický spevák a herec v sebe ešte vydoluje vôľu zvrátiť svoj stav.

Josef Laufer má dodnes množstvo fanúšikov v rodnom Česku, ale aj na Slovensku:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mesto Poprad (@mestopoprad)

Súvisiace články

Najčítanejšie