Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čierny júl! V priebehu pár dní zomreli už ŠTYRIA známi herci
Zdielať na

Čierny júl! V priebehu pár dní zomreli už ŠTYRIA známi herci

Zdroj: pexels.com

Milovníci filmov, seriálov, najmä tých z mafiánskeho prostredia, iste so zarmútkom zaregistrovali nedávny odchod štvorlístka amerických hercov. Iste nikomu neunikol legendárny film Krstný otec o mafiánskej rodine Corleonovcov, kam patril aj Sonny v podaní herca Jamesa Caana (†79). Minulý štvrtok 7. júla odišiel zo sveta navždy. No tým sa čierna séria len začala.

​​Hneď na druhý deň v piatok 8. júla odišiel za ním do hereckého neba jeho kolega a rovesník Tony Sirico (†79) známy najmä vďaka úlohe mafiána Petra Paula Gualtieriho, popredného člena organizovanej zločineckej skupiny z New Jersey v populárnom televíznom seriáli Sopranovci, kde podal fenomenálny výkon. Získal za to až dve ceny hereckej asociácie. Sirico mal sám za sebou kriminálnu minulosť, kým vstúpil do sveta filmu posedel si zopár rokov aj v base. Narodil sa v Brooklyne v sicílskej rodine. Práve to mu zrejme umožnilo lepšie uchopiť úlohy mafiánov. Zahral si vo viac ako desiatke ďalších mafiánskych filmov vrátane kultových Mafiánov uznávaného režiséra Martina Scorseseho (79).

V zločineckých kruhoch sa vo filme pohyboval aj herec Gregory Itzin (†74), ktorý sa odobral na onen svet taktiež v piatok 8. júla. Skonal počas akútnej  operácie v nemocnici, ako informoval jeho manažér. Oznámil to všetkým jeho priaznivcom na sociálnych sieťach producent a televízny režisér Jon Cassar (64). Itzin sa preslávil vďaka jeho postavám vo filmoch a seriáloch ako Charlieho anjeli, Mentalista, 24 hodín, Námorná vyšetrovacia služba, Priatelia, Posadnutosť, Podvod, Ctihodný občan a mihol sa aj v Beverly Hills 90210. Itzin mal od roku 2015 problémy so srdcom, keď ho postihol infarkt priamo počas hrania na pódiu. Od epizódnych úloh v telenovelách na začiatku kariéry, získal časom status uznávaného herca, ktorý má na konte viacero významných úloh. V poslednej úlohe sa predstavil vo filme s názvom Ice z roku 2018.

Van Dohlen si zahral v roku 1997 v treťom pokračovaní komédie Sám doma jedného zo zloduchov: 

Najmladším hercom zo štvorice nedávno zosnulých bol Lenny Von Dohlen (†63). Skonal 5. júla po vážnej chorobe. Túto  smutnú správu zverejnila v piatok 8. júla na Facebooku jeho sestra Catherine Von Dohlen. "Svet stratil úžasného muža. Môj brat Len bol vášnivý vo všetkom a pre všetkých. Vždy sa ujímal vedenia, či už to bola zaujímavá konverzácia, umelecký projekt alebo cesta na neznáme miesta. Miloval smiech. Teraz pokračuje na svojej duchovnej ceste," napísala Catherine k ich spoločnej fotografii. Pamätníci si ho môžu pripomenúť aj ako jedného zo zločincov vo filme Sám doma 3, ale preslávil sa najmä úlohou v kultovom seriáli Mestečko Twin Peaks. Presvedčivo zahral aj v dráme Picket Fences (1992) a v televíznych seriáloch Nemocnica Chicago Hope (1994), The Lazarus Man (1996) a Miami Vice (2002).

Na hercov spomínajú aj fanúšikovia na sociálnych sieťach: 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie