Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Príčina nehody Patrasovej odhalená? Znie to ešte desivejšie, ako opitosť!
Zdielať na

Príčina nehody Patrasovej odhalená? Znie to ešte desivejšie, ako opitosť!

Zdroj: Instagram/DP

O nehode z konca mája, z ktorej vodička Dagmar Patrasová (66) vyviazla bez viditeľných zranení, sa popísalo už veľa. Privolaným policajtom nepredložila vodičsky preukaz, ba nebola ochotná ani podstúpiť dychovú skúšku na zistenie. Vrcholom bola jej zaznamenaná neistá chôdza po odchode z miesta nehody smerom k domovu, pred ktorým si dokonca po neudržaní rovnováhy sadla na chodník. To všetko vyvolalo vážne podozrenie, že bola pod vplyvom alkoholu.

Pritom pred štyrmi rokmi mala neďaleko tejto Patrasová takmer rovnakú kolíciu, no tentokrát sa ozval už aj sám český minister dopravy Martin Kupka. Nezdalo sa mu byť v poriadku, že tentokrát odmietla dychovú skúšku, hoci pri predchádzajúcej nehode jej namerali policajti až 2,5 promile alkoholu. "Odmietnutie dychovej skúšky je jedným z najzávažnejších priestupkov," rozhorčoval sa minister, že Patrasová v tomto prípade opäť neprišla o vodičák s výhovorkou, že ho nemala pri sebe. Spolu s jeho tímom ho jej prípad podnietil urobiť zmeny v dopravných pravidlách, aby bolo možné zadržať vodičský preukaz, aj keď ho hriešnik nemá pri sebe.

Zdalo sa, že všetci považovali alkohol za hlavnú príčinu nehody, o to prekvapivejšie vyznelo najnovšie vyjadrenie samotnej Patrasovej. Vinu vidí v niečom inom. "Žiaľ, na vine bola technická chyba, mala som veľké šťastie," komentovala svoju nehodu, pri ktorej poškodila svoj čierny Mercedes len 300 metrov od jej domu v pražskej štvrti Vinohrady, keď s ním namierila do betónového zátarasu. "Auto je momentálne stále v servise, kde ho naozaj dôkladne prehliadli. Vyšlo najavo, že nehodu spôsobila závada na motore. Bolo naozaj šťastie, že som išla po pokojnej ulici kúsok od domu a jazdila som naozaj pomaly, inak by následky mohli byť určite horšie. Auto sa pri jazde začalo správať zvláštne, a keď som chcela zatočiť k domu, už to vôbec nešlo a stalo sa to, čo sa stalo," vysvetľovala herečka pre ŽivotvČesku.cz.

Dáda poskytla minulý rok po dlhej dobe rozhovor:

Ďalej uviedla, že vlastne mala veľké šťastie."Dokonca aj automechanik mi povedal, že je naozaj dobré, že sa pri nehode nikomu nič nestalo a skončilo to len takto, pretože keby sa to stalo niekde na diaľnici v plnej premávke, mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Niekto nado mnou naozaj musel držať ochrannú ruku," zverila sa Patrasová. Nepociťuje žiadnu vinu a nebojí sa opäť ani sadnúť za volant auta."Auto je v dnešnej dobe nutnosť, takže sa skrátka opraví a potom budem jazdiť ďalej. Nemám pocit, že by som sa teraz bála sadnúť do auta. Jazdím prakticky celý život a za celý ten čas som zažila len dve autonehody, túto a tú pred štyrmi rokmi," uzavrela svoj prípad s autonehodou herečka s tým, že sa s tým jednoducho musí vyrovnať.

Dáda tvrdí, že za nehodu mohla porucha v aute a nie alkohol, ktorý vraj v jej krvi koluje pričasto

Súvisiace články

Najčítanejšie