Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Svet filmu plače! Zomrel nezabudnuteľný herec, život si ale ničil aj sám
Zdielať na

Svet filmu plače! Zomrel nezabudnuteľný herec, život si ale ničil aj sám

Zdroj: pexels.com

Po tohtoročnej čiernej sérií oznamov o úmrtí hercov k nim pribudlo ďalšie meno hollywoodskej hviezdy. Vo štvrtok 6. júla vo veku 82 rokov zomrel James Caan, legendárny herec strieborné plátna, aj televíznych obrazoviek. Informácia prišla cez sociálnu sieť.

Smutná správa sa objavila na hercovom profile na Twitteri. "S veľkým zármutkom vám oznamujeme, že Jimmy 6. júla večer zomrel. Rodina si váži prejavy lásky a sústrasti a žiada vás, aby ste v tomto ťažkom období naďalej rešpektovali ich súkromie," uvádza sa v oznámení. Ďalšie detaily zatiaľ zverejnené neboli.

​James Caan sa narodil a vyrastal v newyorskom Bronxe, ktorý bol známy nevalnou povesťou. To sa prejavilo aj na jeho divokom životnom štýle. No zrejme aj vďaka tomu, jeho autentickosti, sa mu podarilo preraziť vo filme. Už na začiatku svojej kariéry sa preslávil úlohami Briana Piccola vo filme Pieseň o Brianovi a Sonnyho Corleoneho vo filme Krstný otec, za ktorú získal nomináciu na Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe, ako aj Zlatý glóbus. Rolu Sonnyho si zopakoval v roku 1974 vo filme Krstný otec II.

James Caan ako Sonny Corleone v kultovom filme Krstný otec z roku 1972: 

Po Krstnom otcovi si James zahral vo viacerých kritikou oceňovaných filmoch, ako napríklad The Gambler a A Bridge Too Far. Vynikol aj po boku Kathy Bates v thrileri Misery musí zomrieť, nakrútenom podľa románu Stephena Kinga o spisovateľovi, ktorého zachráni a drží v zajatí posadnutá fanúšička. Neskôr zaujal stvárnením postavy Buddyho Willa Ferrella vo filme Elf, ale aj Eda Delina, majiteľa slávneho hotela s kasínom v populárnom seriáli Las Vegas s Joshom Duhamelom. Práve jeho schopnosť zahrať postavy v rôznych žánroch bola jednou z jeho najoceňovajších predností. V rokoch 1982 až 1987 sa ale stiahol do ústrania, lebo okrem iného sa ťažko spamätával zo smrti svojej sestry, ktorá podľahla leukémii.

Jeho život nabral spád zlým smerom. Bol závislý od kokaínu a trpel aj vyhorením a zdalo sa, že už mu niet pomoci. Našťastie po piatich rokoch démonov premohol a mohol sa opäť vrátiť k herectvu. Stihol sa popritom aj štyrikrát oženiť a splodiť piatich potomkov. Jeho prvou manželkou bola Dee Jay Mathis, s ktorou splodil dcéru Taru (57). Druhá bola Sheila Marie Ryan, s ktorou mal syna Scotta (45). V roku 1990 sa oženil s Ingrid Hajek, mali spoločného  syna Alexandra (31). Najmladší synovia James Arthur (26) a Jacob Nicolas (23) sa mu narodili v manželstve s Lindou Stokes, s ktorou žil v rokoch 1995 až 2017. Napriek tomu, že napokon zomrel sám, bez partnerky, jeho deti aj bývalé manželky na neho spomínajú s láskou.

Za Jamesom Caanom smútia aj fanúšikovia na Instagrame:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Snow Man (@snowmanrecords)

 

 

 

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie