Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
MFF Karlove Vary odštartoval prehliadkou hviezd na červenom koberci, nechýbal ani premiér Heger!
Zdielať na

MFF Karlove Vary odštartoval prehliadkou hviezd na červenom koberci, nechýbal ani premiér Heger!

Cez víkend odštartoval najväčší filmový sviatok v strednej Európe - Filmový festival Karlove Vary. Po dvoch rokoch pandémie koronavírusu sa vrátil k svojmu obvyklému termínu, čo býval prvý júlový týždeň. A ani tentokrát nechýbala hollywoodska hviezda a ďalšie budú nasledovať.

Minulý rok hostil festival megahviezdu, Johnnyho Deppa. Privítali ho v čase, keď mal v Hollywoode červenú:

​Začiatok júla patril v Karlových Varoch opäť filmu, v už 56. ročníku Medzinárodného filmového festivalu. Po červenom koberci prišli na úvodný galavečer vzácni hostia, herci aj filmári. Upravení muži a nádherné ženy v rafinovaných garderobách si prišli užiť filmy i párty. Ako sa hovorí, kto nebol na otvorení festivalu, akoby v šoubiznise ani neexistoval.

"Keď som bola na gympli, tak som tu spala v spacáku a čakala som na lístky, snažila som sa dostať na akýkoľvek film, takže to, že sa tu dnes môžem prejsť po červenom koberci a ešte mám aj film v hlavnej súťaži, je pre mňa úplne neuveriteľný zážitok," zaspomínala si herečka Hana Vágnerová. Slávnostnému zahájeniu dominovala neúnavná česká herečka Jiřina Bohdalová, ktorej patril aj najväčší aplauz. "Je to tu fajn, ľudia sú príjemní a my to robíme pre ľudí," povedala úžasne vitálna deväťdesiatnička Jiřina Bohdalová.

Depp minulý rok očaril návštevníkov festivalu:

​Zahájenie ale prešvihla pre meškanie lietadla prvá zahraničná celebrita, Liev Schreiber známy z X-menov Wolverine, zo seriálu Ray Donovan a mnohých ďalších. Povedie špeciálnu sekciu venovanú Ukrajine. "Keď som bol na Ukrajine často padali rakety a my sme sa schovávali v pivniciach. Neuveriteľné príbehy chcem šíriť ďalej," povedal charizmatický herec.

Začiatok festivalu si nenechal ujsť ani slovenský premiér, ktorý sa pochválil fotkou na Instagrame. Karlovarská filmová prehliadka chystá 170 filmov, medzi nim aj zopár slovenských. Potrvá do soboty, keď sú očakávané ďalšie dve obrovské filmové hviezdy - Geoffrey Rush a Benicio del Toro.

Súvisiace články

Najčítanejšie