Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOTO je revolúcia! Robo Papp prišiel s jednoduchým nápadom, ktorý vám ušetrí kopu peňazí!
Zdielať na

TOTO je revolúcia! Robo Papp prišiel s jednoduchým nápadom, ktorý vám ušetrí kopu peňazí!

Archívna reportáž

Robo Papp je známy nielen tým, že je spevák, milovník kávy, dvojnásobný otec a fanúšik chodenia naboso. Rozhodne netreba zabudnúť ani na jeho ekologické cítenie, pričom teraz prišiel s nápadom za milión!

​Ťažké časy zavládli a mnohí ľudia pocítili už od nástupu pandémie zhoršenie ekonomickej situácie, čo vojenský konflikt na Ukrajine len umocnil a prehĺbil. Kríza je za dverami a každý nápad, ako ušetriť nejaké to euro sa rozhodne hodí. Robo Papp prišiel so skutočne skvelým tipom, ktorý šetrí nielen peňaženku, ale aj prírodu.

Že sú bežné pracie prostriedky prepchaté chémiou nie práve šetrnou k životnému prostrediu je známa vec. A že nejde o neraz o práve lacný špás, najmä ak chce človek siahnuť po ekologickejších značkách, je tiež jasné. No prať sa musí, a tu je rada, ako na to aj bez nakupovania pracích prostriedkov.

Pred rokom prišiel Robo s novou pesničkou:

"Niekto si vyrába prací gél lebo sa zaujíma o ekológiu. Niekto preto, lebo má ekzémy a iné zdravotné problémy a chemické prášky z drogérie nemôže používať," začal svoj príspevok sympatický spevák Robo Papp. A potom prišiel azda najsilnejší argument: "Keď vám ale poviem, že 3 litre pracieho gélu vás vyjdú na 2,20€, možno spozorniete, aj keď vás nezaujíma ekológia ani ekzémy".

Lepšie už "svoj" produkt ani uviesť nemohol, hoci je azda každému jasné, že Robo nie je ten, kto recept na domáci prací gél vymyslel. Ale určite si zaslúži palec hore za to, že ho posúva ďalej. "Stačí dať zovrieť 3 litre vody, do nej nastrúhať 100g Marseillského mydla (na jemnom strúhadle) a keď sa rozpustí, pridať 100 g sódy na pranie (nie sóda bikarbóna), miešať, kým sa všetko rozpustí, a keď to vychladne praci gél je hotový. Keď vychladne, môžete pridať svoj obľúbený esenciálny olej. Keď periete, dajte vždy do pračky 1 lyžicu sódy na pranie na 1 kg prádla, čiže 5 lyžíc na 5 kg (ak máte tvrdú vodu), gélu na pranie toľko ako gélu z drogérie a namiesto aviváže pridajte ocot," prezradil celý zázrak aj s postupom. Iste, netreba čakať vôňu ako pri komerčných pracích prostriedkoch, no účel splní a najmä - dobrý pocit z ušetrených peňazí aj prírody je na nezaplatenie!

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie