Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Boučkovi sa splnila nočná mora! Prišla povodeň a jeho dom to naplno schytal aj vnútri!
Zdielať na

Boučkovi sa splnila nočná mora! Prišla povodeň a jeho dom to naplno schytal aj vnútri!

Archívna reportáž

Následky prudkých dažďov, ktoré sa prehnali nedávno Českom, postihli aj známeho moderátora Libora Boučka (41). Zdržiaval sa spolu s manželkou Gabrielou a ich ročným synčekom v ich víkendovom dome v Soleniciach. Inak obýva krásny strešný byt v Prahe, kde by sa mu podobný nepríjemný zážitok, ako na chalupe, iste nestal. Celý spodok domul počas noci nečakane zaplavila voda spôsobená lejakom.

​Po zistení, čo za pohromu sa na rodinu valí, volal Bouček okamžite na pomoc hasičov. Našťastie má jeho synček veľmi tvrdý spávok, keď ho ani ich príchod nezobudil. "Príroda je mocná, silnejšia ako my a voda je živel. Kedysi som túto frázu používal ako frázu, ale po tejto noci presne viem, aká realistická dokáže byť," zveril sa po nočnej šichte Bouček v príspevku na sociálnej sieti a na dôkaz zdieľal fotografie svojho zaplaveného domu. Na odčerpávaní vody museli pracovať viacerí po celú noc. Pomáhali nielen miestni hasiči zo Soleníc, ale aj susedia. Ani Liborova manželka Gabriela nechcela zaostávať.

Všetkým sa moderátor, ktorý má počas tohtoročného filmového festivalu v Karlových Varoch ako tradične veľa práce, na záver nočnej tortúry úprimne poďakoval. "A najviac ďakujem Gabriele za to, že všetko zvládame v harmónii a láske, ktorú neporazí ani potok prameniaci v šatni s malou vlnkou a meniaci sa v riečku na konci technickej miestnosti... Chcel som dnes písať, vysielať, chystať si Vary, dorábať júnové resty a k tomu byť súčasťou Albertovho sveta v hre a vylomeninách. Ale idem si požičať vysávač na vodu, zohnať vysúšače a zrekapitulovať, čo sa stalo. A Albert? Bude trochu viac s prasiatkom Peppom. Všetkým tým, ktorí sa stretli podobne s vodou - pevné nervy!" zhodnotil Libor nebývalý zážitok s empatiou voči ľuďom, ktorí majú podobnú skúsenosť.

Libor moderuje českú verziu obľúneného Inkognita, no ako hosť bol aj v tej jojkárskej:

​Také niečo zažil skúsený moderátor prvýkrát v živote a naozaj naplno. Pochopil, že vodný živel sám nezvládne, a preto radšej zavolal pomoc. Počas náročnej noci si uvedomil, aká dôležitá je ľudská súdržnosť, ktorá sa javí byť posledné roky čoraz slabšou. Ale ako sa Boučkovi pritrafilo, keď je naozaj treba, pomoc predsa len príde. "Ale najviac ďakujem susedom, dvom ľuďom, ktorí mohli pokojne spať. Ale nespali. A prišli," ocenil nezištný prístup blížnych. Ľudia na vidieku majú k sebe predsa len bližšie. Niekedy to môže byť aj na obtiaž, ale v čase núdze je to veľkým prínosom, ako sa presvedčil rodený Pražák Bouček.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Libor Bouček (@liborboucek)

Na sociálnej sieti sa dočkal pri fotke vytopenej miestnosti mnohých slov podpory, no mnohí sa pokúsili nepríjemnú situáciu aj odľahčiť. Poznámky ako "plávajúca podlaha", či o tom, že chcel Libor iste spraviť synovi radosť zásahom hasičov priamo doma nemali konca, no zaklincovala to Monika Marešová. "Ja neviem, že ich radšej nevezmeš k moru," napísala vtipnú poznámku a Bouček jej smeč s vtipom prijal. "Toto je rozhodne drahšia, teda okázalejšia dovolenka," odkázal jej a, žiaľ, mal pravdu. Rozhodne sú to nemilé aj nemalé výdaje navyše. Našťastie, nikomu sa nič nestalo a k nenapraviteľným škodám neprišlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie