Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Je to stále horšie! Prachařova sestra sa stráca pred očami, herečka sama priznáva problém!
Zdielať na

Je to stále horšie! Prachařova sestra sa stráca pred očami, herečka sama priznáva problém!

Zdroj: Instagram/MP

Mladá herečka Mariana Prachařová (28) robí svojej mame Dane Batulkovej (64) iste nemalé starosti kvôli jej vychudnutej postave. Pred pár rokmi si zobrala zrejme príliš k srdcu poznámky niektorých jej sledovateľov na sociálnej sieti na to, že pribrala. Ako herečka chce sestra Jakuba Prachařa vyzerať na pódiu či na fotografiách a filmových záberoch dobre, čo znamená podľa módneho diktátu byť čo najštíhlejšia. A tak sa začal jej problém s poruchou príjmom stravy, v skratke PPP. Postupne sa však začala strácať pred očami a nevyzerá zdravo. Nie je zďaleka jediná, ppp trpia mnohé celebritné herečky, speváčky a modelky na celom svete. Napodobňujú ich potom aj obyčajné ženy a dievčatá a nejeden prípad už mal tragický koniec.

​Keď vlani Mariana sama zistila, že s ňou nie je všetko v poriadku, zverila sa s tým aj mame a priznala sa aj svojim sledovateľom, píše portál Expres.cz. Začiatok svojho problému Mariana situovala do roku 2020 počas lockdownu. "Človek mal na seba čas, mohol riešiť, čo je a cvičenie. Ja som mala predtým divoké obdobie, veľa alkoholu, a tak som so sebou nebola celkom spokojná," vysvetľovala vlani v televíznom programe Showtime.  "S jedlom bojujem a som náladová a čo je najhoršie, prišla som o menštruáciu..," spomenula symptómy, ktoré sú typické najmä pri anorexii, sčasti aj pri bulímii. Tieto diagnózy však ona poprela, svoj problém pomenovala po konzultácii s odborníkmi ortorexiou. Aj keď ňou trpí čoraz viac osôb, neuvedomujú si to. 

Ortorexia patrí tiež medzi poruchy príjmu potravy a súvisí s priam úzkostlivým dbaním na príjem iba "zdravých a čistých" bio potravín podľa nutričných hodnôt. Dôležitá požiadavka je aj na čerstvosť, spracovanie, ba aj krajinu pôvodu potraviny. "Riešili sme to doma hromadne. Nebolo to príjemné, ale ona bola ochotná načúvať, že už je to problém, a začala s tým niečo robiť" vysvetľovala herečka Dana Batulková v Showtime. Marianu primäli ísť za lekármi, a až vďaka nim pochopila, že ani tzv. zdravá strava nemusí zaručovať dobré výsledky, ak sa k nej pristupuje nesprávne a v prehnanej miere. "Je to vec, ktorú neprajem žiadnym rodičom, neprajem to ani deťom, nikomu. Ale stalo sa to. Je to beh na dlhú trať," odkázala vlani verejnosti v televíznom programe mama Mariany. Je dcéra sa vraj dáva postupne do poriadku.

Vypočujte si novú pieseň od Mariany v príjemnom letnom klipe s názvom Víkend:

Tomu však nezodpovedá Marianin výzor ani po dlhšej dobe. Ba podľa najnovších fotografií vyzerá, že u nej došlo k ďalšiemu úbytku váhy. "Myslela som si, že jedálniček a nejaký poriadok mi pomôžu a všetko sa vráti do normálu, ale zatiaľ sa tak nestalo, alebo aspoň nie úplne. Teraz som po pár mesiacoch zas o pár kíl ľahšia a nemám z toho radosť. Hlavne z toho, že som klamala sebe aj okoliu, že už je všetko dobré," priznala sa pred časom. Na fotkách jej spod minisukne trčia nožičky chudé ako paličky so zjavne vystúpenými kĺbmi, hoci Mariana sa usmieva. Ostáva veriť, že sa zverila do rúk skúseného terapeuta, ktorý by jej s problémom dokázal pomôcť skôr, ako bude už neskoro.

Mariana, ktorá je momentálne na cestách po Európe, priznala, že svoje stravovanie nemá pod kontrolou:

Súvisiace články

Najčítanejšie