Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Česi najviac dôverujú Čaputovej, a tak majú PREZIDENTKU už aj oni! TOTO je ona!
Zdielať na

Česi najviac dôverujú Čaputovej, a tak majú PREZIDENTKU už aj oni! TOTO je ona!

Tak veľmi nám ju závidia, že sa rozhodli mať vlastnú. Tak, ako my, na Slovensku, majú svoju prezidentku už aj Česi. Zatiaľ však iba na filmovom plátne, kde ju stvárnila skvelá herečka Aňa Geislerová. A hoci názov filmu evokuje skôr politický triler, českí autori sa rozhodli pre úplne iný žáner - film "Prezidentka" je romantická komédia.

​Podľa najnovšieho prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky, v Česku dôverujú spomedzi zahraničných politikov najviac našej prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorej dôveruje až 60% z opýtaných, píše idnes.cz. Na druhom mieste je ukrajinský prezident Zelensky a na treťom Emmanuel Macron.

Zuzana Čaputová je pritom u Čechov na prvom mieste každý rok, odkedy bola zvolená za slovenskú prezidentku. Možno aj preto stavili českí tvorcovia filmu na túto tému a prišli s filmom Prezidentka, v hlavnej postave s hviezdnou Aňou Geislerovou.

Pozrite si upútavku na film:

Tá prišla na premiéru romantickej komédie po červenom koberci rozdávajúc úsmevy na všetky strany, ako sa patrí na prezidentku, ale aj hviezdu šoubiznisu. "Ja sa veľmi teším, videla som nejaké trailery, ktoré sa mi zdali byť vtipné, tak som si povedala - jasné, na to pôjdem," zažartovala si na margo svojho filmu Geislerová. "Ja sa teším, myslím, že vo finále je to o tom, či sa to ľuďom bude páčiť a ja som spokojný, takže verím tomu, že je to v pohode," skonštatoval spokojne režisér Rudolf Havlík.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ana Geislerová (@geislerka)

Parťáka prezidentky v romantickej komédii si zahral jeden z najobľúbenejších hercov, Ondřej Vetchý, ten se ale na verejnosti takmer neukazuje. To Juraj Loj v modrom obleku a v teniskách usrkával pivo a na premiére sa dobre bavil. Zahral si vtipnú postavu poradcu prvej dámy a hovoril po česky. "Ja poznám svoj jazyk a nie som si ešte v češtine tak napočúvaný, ale kolegovia vravia, že vraj veľmi dobre," zhodnotil svoj rečový výkon. Svetovú, teda pražskú premiéru filmu, ktoré partnerom je aj televízia JOJ, si nenechali ujsť stovky ľudí. Tá slovenská sa bude konať už v pondelok 27. júna v Bratislave.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Loj (@jurajloj)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie