Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Jágrovo temné tajomstvo! Gambler s miliónovými dlhmi?!
Zdielať na

Jágrovo temné tajomstvo! Gambler s miliónovými dlhmi?!

Archívna reportáž

O sklonoch slávneho hokejistu Jaromíra Jágra (50) ku gamblerstvu sa svojho času hovorilo všeličo. V časoch, keď hrával za americkú NHL údajne vedel do rôznych stávok nasypať obrovské peniaze. Už dávno sa ale nič podobné nespomínalo. Zrejme sa tejto neresti zbavil, a tak najnovšie drsné hlášky o ňom z úst stávkového experta mnohých priaznivcov hokejistu prekvapili.

Stávkar Stuart Feiner nemá práve najlepšiu povesť, no aj tak jeho slová mnohých zarazili. V podcaste Spittin' Chiclets sa rozhovoril o údajných starých dlhoch hokejovej legendy za tipy na stávky. "V jednom momente mi dlžil asi 1,3 milióna dolárov," tvrdí bookmaker. "Áno, áno, Jaromír Jágr, ten hajzel. Jaromír, choď do riti! Ešte stále mi dlžíš 60 tisíc dolárov, ty hajzel," pokračoval Feiner zostra so spomienkami na Jágra. S Jágrom sa stretol v 90. rokoch, keď hral za Pittsburgh. "Stavoval 100 tisíc dolárov za zápas. Jeden bookmaker mi o ňom hovoril, že je hrozný, že by som mu možno mohol pomôcť. Tak som mu zavolal," spomínal. Jaromír jeho služby prijal a vraj výsledky sa hneď prejavili v podobe výhry 130 tisíc dolárov. 

Feiner očakával svoju odmenu, ale Jágr sa mu vraj odrazu stratil z očí a nedvíhal mu ani telefón. To mu mal už údajne dlžiť státisíce dolárov. Ťažko si ale predstaviť, že by v takom prípade nechal celú záležitosť iba na telefón. Jágr predsa hral neustále na zápasoch, takže nebol niekde ukrytý, aby ho Feiner nenašiel. Ťažko povedať, či sa vôbec dá veriť rečiam človeka, ktorý bol súdený za nečisté praktiky. Koncom 90. rokov mal dostať v New Yorku pokutu 13 000 dolárov za nepravdivú a zavádzajúcu reklamu. ​

Osoba Stu Feinera je natoľko kontroverzná, že sa stala inšpiráciou k filmu Maximálny limit z roku 2005 kde sa v hlavnej úlohe predstavil skvelý Al Pacino:

No on si ide stále presvedčivo svoje. "Vytrieskal z nás peniaze a potom nám nezaplatil. Volal som mu domov asi dvadsaťkrát, ale vždy to zdvihla jeho mama, s ktorou býval, a tá stále hovorila, že zavolá policajtov. Nemal ani gule, aby zobral ten zas*aný telefón. Nebol k nám vôbec ústretový. Ale mám taký dojem, že následne prehral dvanásť po sebe idúcich stávok za 100 tisíc dolárov," tvrdil v podcaste o českej hokejovej legende. 

Stu je vskutku bizarná postavička amerického stávkového biznisu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Stu Feiner (@stufeiner)

Feiner sa dostal aj do pozornosti režiséra D.J. Carusa, ktorý považoval jeho príbeh za natoľko zaujímavý, že ho inšpiroval k nakrúteniu napínavého trileru Maximálny limit  s Al Pacinom a Matthewom McConaugheym v hlavných úlohách, a nejde práve o lichotivý film. Čudné reči Stuarta Feinera v podcaste si všimli v Blesku.cz a spýtali sa aj samotného Jágra, čo si o tom myslí. "Niekto si odrazu spomenul, že mu 30 rokov dlžím peniaze? A volal na pevnú linku mojej mame? To sa asi zbláznil!" stručne komentoval hokejista celú záležitosť a ďalej už to nepotreboval rozoberať. Ktovie, či aspoň niečo nie je na Feinerových slovách pravdivé, no pri jeho povesti ho zrejme len málokto berie úplne vážne.

Súvisiace články

Najčítanejšie