Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Priznal sa k vražde vlastnej MATKY! Len 24-ročný herec pritom plánoval zabiť aj premiéra!
Zdielať na

Priznal sa k vražde vlastnej MATKY! Len 24-ročný herec pritom plánoval zabiť aj premiéra!

Zdroj: youtube/screenshot

Nevídaná tragédia otriasa svetom filmu. Niekdajšia detská hviezda, herec so sľubnou budúcnosťou, sa priznala k vražde svojej matky v Britskej Kolumbii, pričom plánoval zabiť kanadského premiéra Justina Trudeaua, tvrdí prokurátor. Len 24-ročný Kanaďan Ryan Grantham sa tento týždeň postavil pred súd, kde ho odsúdili za vraždu Barbary Waiteovej († 64) v apríli 2020.

​Ryan Grantham, ktorý sa v marci priznal k obvineniam z vraždy druhého stupňa, uviedol, že svoju matku strelil do zátylku, keď hrala na klavíri v ich dome v Squamishi severne od Vancouveru, informovala televízia CBC. Nasledujúci deň si bývalá detská hviezda zbalila do auta tašky s tromi zbraňami, muníciou,12 zápalnými fľašami, kempingovými potrebami a s mapou s trasou k rezidencii kanadského premiéra Justina Trudeaua, ako uviedli prokurátori pred súdom.

Televízia CBC uviedla, že Grantham písal do denníka o svojich zámeroch zabiť Trudeaua a uvažoval aj o spáchaní masového násilného činu na vancouverskom moste Lions Gate, alebo na Univerzite Simona Frasera, kde študoval. Namiesto toho odišiel na vancouverskú policajnú stanicu, kde povedal príslušníkovi: "Zabil som svoju matku". Súd si vypočul, že herec v mesiacoch, ktoré predchádzali vražde jeho matky, bojoval s úzkosťou, nenávisťou k sebe samému a depresiami a vyjadril túžbu spáchať samovraždu, alebo násilie voči iným. Súd sa dozvedel, že vraždu vykonal tak, že sa k matke tajne priblížil zozadu so zbraňou, zatiaľ čo hrala na klavíri. Všetko zachytil na kameru, zábery sa dostali aj na súd.

Pozrite sa na Ryana v časoch, keď mal pred sebou sľubnú budúcnosť:

Grantham vo vyhlásení polícii povedal, že hodiny po vražde strávil fajčením marihuany, pitím piva a pokusmi o výrobu molotovových koktailov. Na druhý deň naaranžoval okolo matkinho tela sviečky a potom sa vydal na cestu autom. Jeho sestra Lisa objavila telo ich matky v ten večer po tom, čo nereagovala na telefonáty a správy. Vo vyhlásení uviedla, že jej život bol vraždou "zničený" a že jej brat bol nebezpečný človek. Podľa dvoch správ Grantham povedal znalcom z oblasti psychiatrie, že chcel svoju matku zabiť, aby ju ušetril svedectva násilia, ktoré plánoval spáchať. Prokurátori žiadali minimálny nepodmienečný trest vo výške 17 až 18 rokov, pojednávanie ešte pokračuje.

Ryan v seriáli Hrozba z temnoty, známeho aj ako Lovci duchov:

Grantham, ktorý sa začal profesionálne venovať herectvu vo veku deväť rokov, si v roku 2019 zahral vedľajšiu úlohu v seriáli Riverdale a objavil sa aj v televíznom seriáli Hrozba z temnoty, či vo filmoch ako Imaginárium Dr. Parnassa, Marley a ja: Keď bol ešte šteňa, či vo filme Zázrak v malom meste. Poslednú roku dostal v roku 2019.

Súvisiace články

Najčítanejšie