Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pokus o samovraždu?! Český herec s 3 promile spôsobil desivú nehodu, auto skončilo v potoku!
Zdielať na

Pokus o samovraždu?! Český herec s 3 promile spôsobil desivú nehodu, auto skončilo v potoku!

Zdroj: youtube/screenshot

Známy český komik a mím Václav Upír Krejčí (66) neprežíva práve šťastné obdobie. Ako sa hovorí, zúfalí ľudia robia zúfalé veci a on to len potvrdzuje. Prežíva podľa jeho slov manželskú krízu a tá bola zrejme aj za jeho hrozivo vyzerajúcou nedeľňajšou nehodou, keď vbehol autom do potoka. Našťastie sa mu po zdravotnej stránke nič vážnejšie nestalo, ale právne dôsledky ho ešte len čakajú. Celý prípad bude vyšetrovať polícia a hrozí mu nemalý trest.

​Čo všetko sa odohrávalo v hlave umelca počas Dňa mesta Třemošnice, kde vystupoval, nevedno. Spevák Stanislav Hložek, ktorý na akcii vystupoval tiež, pre ŽivotVČesku tvrdil, že sa mu počas ich stretnutia zdal byť triezvy. Zrejme si ale potom doprial riadnu dávku alkoholu, keď mu po nehode namerali 2,7 promile alkoholu. Na pováženie je, že si potom sadol za volant svojho auta. Pravdepodobne mieril prespať na svoju chatu, ktorá sa nachádza neďaleko miesta nehody pri Mirošoviciach pri Prahe. Či to bola náhoda, alebo úmysel, sa zatiaľ nezistilo. Jednoznačne tým ale Krejčí ohrozil svoj život.

​Nehodu okolo 21.00 hodine zaregistroval svedok, ktorý zavolal políciu. Uviedol, že vodič z auta niekde ušiel. "Keď polícia dorazila na miesto, vo vozidle sa žiadny vodič nenachádzal. Ten bol zanedlho vypátraný v priľahlom lese," uviedla pre Expres.cz hovorkyňa stredočeskej polície Barbora Schneeweissová. Podľa dostupných informácií bol v aute sám a auto museli z potoka vyslobodzovať hasiči pomocou ťažkej techniky. Na miesto činu prišla aj hercova manželka a dcéra. Príčiny nehody vyšetruje polícia. No podľa informácií istej súkromnej televízie mal vodič nehodu spôsobiť úmyselne. V opitosti vo vysokej rýchlosti auto namieril do stromu, ale skončilo v potoku. Po vypátraní vodiča ho ošetrili v nemocnici s ľahkými zraneniami.

Václav Upír Krejčí už roky baví české aj slovenské publikum svojim nevšedným zjavom i humorom:

Polícia túto nehodu vyšetruje ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Hrozí mu 6 mesiacov až 3 roky odňatia slobody, pokuta o ktorej výške rozhodne súd a zákaz riadenia," uviedol Tomáš Maxa, advokát zameraný na dopravu s tým, že ho najskôr čaká výsluch a potom sa jeho spis presunie na štátne zastupiteľstvo, kde sa bude rozhodovať o podaní návrhu na trest. Samotný umelec na sociálnej sieti priznal, že má osobné problémy. "Mám zlomené srdce," napísal v pondelok na Facebook. Hoci mu tam priaznivci prejavili podporu, predsa len väčšina zdôraznila, že alkohol za volant nepatrí a bolo to veľmi nezodpovedné. Rovnako dodali, že žiadny človek nestojí za to, aby si kvôli nemu chcel iný vziať život. Krejčí to ale zjavne znáša len ťažko. "S manželkou máme veľké nezhody. Dospelo to až tak ďaleko, že sa zrejme budeme musieť rozviesť, čo som nikdy nechcel," prezradil dôvod trápenia. Teraz mu, žiaľ, kvôli jeho nerozvážnemu činu pribudli ďalšie starosti. 

Václav Upír Krejčí zabáva aj detské publikum, v súkromí však prežíva trápenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie