Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Studená sprcha pre Dejdara! Ide to dole vodou a ľudia mu to dávajú poriadne pocítiť!
Zdielať na

Studená sprcha pre Dejdara! Ide to dole vodou a ľudia mu to dávajú poriadne pocítiť!

Archívna reportáž

Hoci patrí Martin Dejdar (57)  v Česku stále medzi hereckú špičku, jeho najúspešnejšie roky boli deväťdesiate, či prelom milénií. Podľa neho to ide od roku 2012 pomaly dolu a posledné dva roky obzvlášť. Nechápe vraj, čo sa v tom našom svete deje. A zjavne nevie celkom naskočiť na súčasné trendy ani v jeho biznise.

​Momentálne je Dejdar jednou z tvárí divadelného muzikálu Jana Svěráka s názvom Branický zázrak. Úspech mal aj sitkom Comeback, či seriál Špecialisti. Divadlo a film sú pre neho jasne tá pravá parketa, aj keď sa vo svojom živote pokúšal o všeličo iné aj v iných oblastiach. Nedá sa však povedať, že úspešne. Veľmi sa popálil, keď sa rozhodol produkovať film Panství, kvôli čomu sa dostal aj pre nepodareného švagra do obrovských dlhov, ktoré musel podľa jeho slov splácať dvadsať rokov. Niekoľko rokov má už v tomto smere pokoj, ale zas prišli iné problémy. Počas pandémie spustil vlastný internetový projekt, ktorý sa dá jednoducho nazvať "pozdravy".

Ponúkal záujemcom možnosť kúpy personalizovanej video pohľadnice k narodeninám od celebrít, ale po negatívnych ohlasoch to radšej stiahol. "Nebudem bezdôvodne kritizovaný ľuďmi, ktorých ani nepoznám, a oni nepoznajú mňa. Pracujem od rána do večera už 30 rokov, prečo? Aby si zo mňa ľudia mohli urobiť terč? V žiadnom prípade, okamžite som od toho odišiel. Myslím si, že to bol dobrý projekt, a úprimne povedané, dodnes nerozumiem vlne kritiky. Mnoho ľudí sa dnes na Instagrame živí oveľa horšími spôsobmi, predávajú tam najrôznejšie veci, prakticky aj svoje súkromie a svoje deti. Ale proti môjmu pokusu sa zdvihla taká vlna nenávisti, že ma to naozaj prekvapilo a vzalo mi to chuť pokračovať," posťažoval sa s tým, že projektom chcel pomôcť aj kolegom, ktorí počas covidových lockdownov nemali prácu.

Toto si myslí Dejdar o sláve:

​No kritike sa nevyhol ani jeho bar DayDee's na brehu Vltavy, ktorý slávnostne otvoril v čase pandémie v roku 2020, čo nebolo práve ideálne obdobie. Posťažoval sa, že bar musel kvôli vládnym nariadeniam na istý čas zatvoriť, ale stále platil nájom. Problémy mal najmä s personálom, občas ho dokonca musel nahrádzať sám, či jeho syn. No netají sa tým, že oveľa radšej je vo svojom bare len ako návštevník. "Často som tam chodieval na obchodné stretnutia, rozhovory a stretnutia s priateľmi. Tiež sa mi páčilo sedieť tam sám, pozerať sa na vodu a nebyť rušený," pochvaľoval si, a už tri týždne sa môže tejto príjemnej činnosti venovať opäť, keď po pomerne dlhej pauze opäť otvorili.

No nie všetci sú z Dejdarovho podniku nadšení. Kritický pohľad mali ale podaktorí návštevníci baru. "Služby sú viac ako priemerné. Objednala som si domácu limonádu tri deci za 85 korún - bola to voda z vodovodu s plátkom citróna. Veľké sklamanie. Už nikdy viac," ohodnotila bar jedna návštevníčka. "Nevkusný interiér. Predražené pitie aj jedlo. Jedno z najhorších miest Prahy," zhodnotil ho iný návštevník, ktorému sa zrejme nepozdávalo, že interiér je komplet o majiteľovi a jeho rolách. Zdalo by sa, že Dejdara postretol ďalší nezdar, ale iste mu treba dať ešte čas reputáciu napraviť. Zatiaľ sa spolieha aj na televízne a umelecké projekty, na ktorých pracuje už dlhší čas. 

Súvisiace články

Najčítanejšie