Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fakt to dokázala?! Gottová slávi úspech v Nemecku, ako kedysi jej otec!
Zdielať na

Fakt to dokázala?! Gottová slávi úspech v Nemecku, ako kedysi jej otec!

Archívna reportáž

Po januárovej premiére videoklipu s piesňou Pro Tebe, ktorú naspieval Gabriel Grillotti, doplnený o prednes Dominiky Gottovej (48), sa skladba vydala v nemeckej verzii aj v susednom Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. Gottovu dcéru počuť, ako sa prihovára do neba jej slávnemu zosnulému otcovi. Mala vraj veľkú trému a aj rozmýšľala, či do toho vôbec ísť, lebo si vôbec neverila. Nakoniec to dokázala, ale po vypočutí tejto sklady s textom Petra Vojnara bola reakcia českej verejnosti rozpačitá, hoci vzhliadnutí mala veľa. Ako sa ukazuje, v nemecky hovoriacich krajinách ju verejnosť prijala naopak veľmi dobre. Dá sa už hovoriť aj o úspechu. Tam Dominiku veľmi nepoznajú a nemajú preto voči nej ani žiadne predsudky.

​Iste ju úspech piesne veľmi potešil a zdvihol jej riadne naštrbené sebavedomie po problémoch, ktorými si v posledných rokoch prešla. V Nemecku mala podľa jej slov po skone jej otca, ktorý tam bol mimoriadne populárny, nakrúcať dokument pre tamojšiu televíziu, ale nakoniec k tomu neprišlo. Možno aj na podnet agentúry, ktorú vedie vdova Ivana Gottová, keďže vzťah medzi nimi je na bode mrazu. Dominika sa vzdala dedičstva, no teraz sa chce voči tomu ohradiť na súde, lebo vraj bola k tomu dotlačená len pod vplyvom silných seditatív, ktoré mala vtedy predpísané. Od zimy už žije v Helsinkách na sociálnej podpore. Macocha jej vôbec nepomáha a veľmi ju nepodporuje ani česká verejnosť, čo sa ukázalo aj po uvedení jej nového videoklipu.

"Sme národ, aký sme, ľudia sú skôr negatívni a každého hneď odsudzujú. Vedeli sme, že to, čo chystáme, bude kontroverzné, a s tým sme do toho tiež išli," vysvetľoval autor textu piesne Pro Tebe, moderátor Petr Vojnar (56), ktorý sa zviditeľnil najmä vďaka vzťahu s Luckou Vondráčkovou (42). V nemeckej verzii má pieseň názov Für dich a tento týždeň ju začalo hrať niekoľko staníc nielen v Nemecku, ale aj v Rakúsku a Švajčiarsku. Nie sú to len stanice venujúce šlágrom, ale pieseň sa objavila aj na veľmi počúvanej bavorskej rozhlasovej stanici Antenne Bayern. To je iste veľmi povzbudivá správa pre všetkých aktérov podieľajúcich sa na piesni.

V Nemecku vraj pieseň Pro Tebe zaznamenala vačší úspech ako v Dominikinom rodnom Česku:

Uviesť šansón s nostalgickými, no aj značne patetickými slovami Gottovej dcéry, na nemeckom trhu sa ukazuje ako dobrá voľba. Nemci azda ľahšie podliehajú sentimentu, ktorého je v piesni viac než dosť. Práve romantickými piesňami dobil ich srdcia aj Karel Gott. "Rozhodli sme sa ju nahrať, pretože môj otec bol veľmi populárny v nemecky hovoriacich krajinách a my by sme chceli túto pieseň predstaviť jeho fanúšikom v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku," odkázala Dominika Gottová, ktorá má osobnú skúsenosť s nahrávaním piesne prvýkrát v živote. Ona sama preferuje rockovú a metalovú hudbu, ktorú hráva aj jej manžel Timo Tolkki (55). "Paradoxne, túto muziku mal rád aj môj otec.Vždy hovoril, že by si rád zaspieval niečo tvrdšieho, ale že by to jeho fanúšikovia neprijali. A teraz by asi pozeral, že som tiež nahrala pieseň - a ešte v štýle šansónu," zverila sa hrdá Dominika, no či má pravdu sa už nikto nikdy nedozvie.

Autorom textu piesne Pro Tebe je Petr Vojnar: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petr Vojnar (@petrvojnar)

Súvisiace články

Najčítanejšie