Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlomený český herec po samovražde syna! Ukázal jeho list na rozlúčku, veľa vysvetľuje, aj láme srdce!
Zdielať na

Zlomený český herec po samovražde syna! Ukázal jeho list na rozlúčku, veľa vysvetľuje, aj láme srdce!

Zdroj: youtube/printscreen

Otec Jakuba Vyskočila (†46), ktorý pred pár dňami spáchal samovraždu, sa rozhodol splniť jeho želanie. Herec Ivan Vyskočil (75) preto zverejnil časť jeho listu na rozlúčku. Generálny riaditeľ spoločnosti s miliardovým obratom v ňom opísal dôvody, ktoré ho viedli k ukončeniu života strelnou zbraňou.

Liste zverejnil portál ŽivotvČesku a v časti, ktorý adresoval svojej partnerke, sa možno v jeho jednej časti dočítať: "Požiadaj môjho otca, je verejne známá osoba, nech sa pýta, ako je možné ťahať prípad človeka, ako je Vařil, už skoro 5 rokov? Ako je možné, že človek, čo sútavne porušuje zákon, je stále vonku a ako je možné, že keď u neho v roku 2018 našli nelegálnu zbraň, nebolo žiadne konanie a zbrane mu nechali a on potom za pár mesiacov stríeľal po ľuďoch?" Hercov tragicky zosnulý syn v liste poukázal na to, že príčinou jeho samovzraždy je Jiří Vařil (42), muž s povesťou mafiána, ako ho označil portál iDnes.cz. Ten vraj po tom, ako v roku 2014 od neho Vyskočil oficiálne prevzal dopravnú firmu, ju naďalej nekalým spôsobom využíval na svoje obohatenie. Veľmi ľutoval, že mu spočiatku veril a mal ho za kamaráta. "Jediné, čo som naozaj chcel, je vybudovať stabilné firmy, čo by sa rozvinuli v niečo, čo dokáže spolupracovať a vzájomne si neškodiť s krajom a našími objednávateľmi. Vařil chcel iba moc, kradnúť z falošných faktur a ovládať," napísal zúfalý Jakub Vyskočil

Ako svoje posledné prianie Jakub Vyskočil pre partnerku v liste uviedol: "Som asi slaboch. Snáď mi Boh odpustí. Prosím, nechaj ma spáliť, nechcem niekde hniť v celku. Ťahal som tam hnus a zlobu ako balvan". Nie je nezaujímavé, že ešte v januári minulého roka previedol na svoju partnerku dom a dva pozemky v obci v Stredočeskom kraji. Podľa eXtra.cz sa pred smrťou takto postaral o ňu a ich dcéru. "Jakub to musel všetko starostlivo naplánovať. Dopredu zariadil, aby mohla firma aj bez neho fungovať plynule ďalej, a pred svojou smrťou odovzdal svoje PIN kódy a heslá ku všetkému. A zásadné pre neho bolo, aby jeho manželka a dcéra boli zabezpečené," prezradil redakcii zdroj.

​Redakcia ŽivotvČesku.cz oslovila v súvislosti s Vyskočilom investigatívneho novinára a reportéra portálu iDnes.cz Tomáše Lánského. Ten kauzu dopravnej firmy sledoval viac ako šesť rokov a zverejnil o nej rad exkluzívnych informácií. "Obsah listu na rozlúčku, ktorý Jakub Vyskočil napísal, ma neprekvapuje. Dokazuje, že medzi ním a niekdajším majiteľom firmy BusLine panoval ostrý boj, v ktorom nebola núdza o podrazy a naschvály. A že odstrihnutie sa od bývalého majiteľa, ako tak rád zdôrazňoval, sa zjavne celkom nepodarilo. Napokon, to sa v Libereckom kraji, kde má firma sídlo, vedelo," konštatoval novinár. 

Smutnú správu zverejnila firma, ktorej bol Vyskočil majiteľom na svojej facebookovej stránke:

Neúnosnosť situácie a bezradnosť Vyskočilovho milovaného syna, žiaľ, dokazuje fakt, že si siahol na život. Je totiž zrejmé, že milujúci manžel a otec dcérky by sa k takému niečomu neuchýlil, ak by cítil, že má na výber. Srdcervúce sú aj slová, ktoré napísal v liste svojej žene: "Poskytla si mi skoro 14 rokov krásneho života, si vzácna čistá duša a tvoja rodina je oáza pokoja a slušného správania. Ja som už proste tú mieru hnusu v práci, myslím tým Vařila, už ďalej nemohol znášať. ... Prosím ťa, neplač. Staraj sa o Týnku tak skvelo, ako doteraz". Hoci je miera Vyskočilovho zúfalstva pochopiteľná, už menej je pochopiteľné to, či si neuvedomil, ako veľmi tým ublíži svojim milovaným a akú traumu im to spôsobí. A či ruka spravodlivosti zasiahne a niečo vyrieši, zaručené nemá. Fotky listu na rozlúčku určeného Jakubovej manželke si môžete pozrieť TU.

Aj život Ivana Vyskočila je pomerne divoký a nestabilný, no v úplne inom zmysle:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie