Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Už nie je nádej! Moderátorka bojujúca s rakovinou priznala, že liečbu ukončili
Zdielať na

Už nie je nádej! Moderátorka bojujúca s rakovinou priznala, že liečbu ukončili

Zdroj: Instagram/Deborah James

Rakovina si nevyberá. Ďalšou zo známych osobností, ktorým pliaga zasiahla do života je aj populárna britská moderátorka BBC Deborah James (40). Svojim priaznivcom odkázala v dojímavom príspevku na sociálnej sieti, že je v štvrtom štádiu rakoviny hrubého čreva a nevie, ako dlho tu ešte bude. Liečbu už, žiaľ, lekári ukončili a je už len v paliatívnej liečbe v hospici. Začiatkom tohto roka táto matka dvoch detí oznámila, že v nemocnici takmer zomrela a že to bolo najťažšie obdobie, aké zažila počas celej svojej choroby.

​Od začiatku tohto mesiaca je trvalo pripútaná na lôžko. "Nikdy som toto nechcela písať, ale moje telo to už jednoducho nezvláda. Moja aktívna liečba sa skončila a som v domácej starostlivosti. Som obklopená svojou úžasnou rodinou, ktorá dbá na to, aby som nemala bolesti a mohla s nimi tráviť čas, ktorý mi zostáva. Nikto nevie, ako dlho to ešte bude trvať, ale už nemôžem chodiť a väčšinu času prespím. Už toho nejde veľa urobiť. Ani s najnovšími liekmi proti rakovine už moje telo nemôže ďalej," napísala dojímavý odkaz svojim sledovateľom na sociálnej sieti.

"Za viac ako päť rokov, čo som písala o tom, ako som si myslela, že to budú moje posledné Vianoce, ako sa nedožijem svojich 40. narodenín, neuvidím svoje deti ako idú na strednú školu, som si ale nikdy naozaj nepredstavovala, že sa s nimi budem skutočne lúčiť. Žila vo mne nádej rebela," rekapitulovala svoje myšlienky počas choroby. Deborah bola od začiatku stanovenia jej diagnózy otvorená voči verejnosti a brala to aj ako osvetu na jej oboznámenie sa s touto ťažkou chorobou a jej priebehom. Založila aj fond Bowelbabe na podporu pacientov s rakovinou čreva a vyzvala svojich priaznivcov, aby do neho v jej mene finančne prispeli.

Deborah sama pred rokmi navštívila jeden z britských hospicov a nakrútila reportáž, vtedy ešte netušiac, že sa do podobného zariadenia sama dostane: 

Brala to zrejme ako svoje poslanie, ktoré splnila takmer na poslednú chvíľu. "Vždy som vedela, že toto musím urobiť ešte pred svojou smrťou," dodala k založeniu fondu, na ktorý za 24 hodín od zdieľania príspevku prišlo neuveriteľných 700 000 libier. Je vidieť, že jej trápenie s chorobou oslovilo veľa ľudí, ktorí zdieľajú jej dobrý úmysel a na znak solidarity s jej utrpením neváhali ani načrieť do peňaženiek. Moderátorka, ktorá priznala, že posledných šesť mesiacov bolo veľmi náročných, ale je vďačná za lásku a starostlivosť svojich blízkych, je iste vďačná aj všetkým prispievateľom do jej fondu. Žiaľ, jej samotnej už podľa všetkého nepomôže nič a neostáva jej iné, ako si užívať každý moment, čo ešte môže byť s najbližšími.

Známa moderátorka zverejnila smutnú správu o ukončení liečby na Instagrame: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Deborah James (@bowelbabe)

Súvisiace články

Najčítanejšie