Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Boj s chorobou prehral! Nezabudnuteľný herec z kultového filmu podľahol leukémii
Zdielať na

Boj s chorobou prehral! Nezabudnuteľný herec z kultového filmu podľahol leukémii

Zdroj: SITA

Prívlastok "legendárny" či "kultový" sa už v tejto dobe dáva kdejakým filmom. No je ich pár, ktoré si toto označenie skutočne zaslúžia. Jedným z nich je aj film Big Lebowski, kde stvárnil hlavnú postavu nezabudnuteľný Jeff Bridges, no fantastické výkony podali všetci herci. Vrátane sympatického a nesmelého správcu domu, ktorý sa síce vo filme len párkrát mihol, no predsa svoju rolu zvládol dokonalo. Jack Kehler už ale, žiaľ, nie je medzi nami.

​Jack Kehler, známy z filmu Big Lebowski, zomrel v sobotu v Los Angeles po nerovnom boji s leukémiou, píše portál The Sun. Jeho zástupca túto smutnú správu potvrdil, dodal, že na večnosť odišiel už cez víkend.

Herec bojoval s leukémiou a jeho odchod je údajne dôsledkom komplikácií spôsobených touto chorobou. Zomrel v nemocnici v Los Angeles vo veku 75 rokov - o dva týždne by pritom mal narodeniny. Po Jackovi ostala smútiaca vdova Shawn Casey a syn Eddie, tiež známy herec.

Pripomeňte si Jackovu najznámajšiu scénu:

Hoci si ho azda všetci budú pamätať z filmu Big Lebowski, nebol to ani zďaleka Jackov jediný film. Účinkoval vo vyše stovke filmov a seriálov, napríklad aj Posledný skaut, Wyatt Earp či. Nepremožiteľný. Nikdy nedostal hlavné úlohy, no aj vedľajšie mu stačili, aby divákov zaujal. Jeden z fanúšikov napísal: "RIP Jack Kehler. Budeš nám chýbať, priateľ". Pridali sa mnohí ďalší. Až neuveriteľne osudovo pôsobí jeho hláška z filmu Big Lebowski, keď ako Hujer chodil Jack pýtať od Lebowskeho nájomné. "Kamoško, zajtra je už desiateho," mal napísané v scenári a práve desiateho mája odišiel navždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie