Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rakovina maternice! Miss Kočendová potratila v 6. mesiaci, nebola to jediná zlá správa od lekárov!
Zdielať na

Rakovina maternice! Miss Kočendová potratila v 6. mesiaci, nebola to jediná zlá správa od lekárov!

Archívna reportáž

Aj keď na prvý pohľad vyzerá, že čerstvá výherkyňa prestížnej svetovej súťaže krásy Top Model of the World Natália Kočendová (22) je miláčikom šťasteny, osud ju stihol už aj kruto vyskúšať. V roku 2020 sa stala vicemiss v súťaži Miss ČR, ale keď sa zakrátko zistilo, že bola vtedy tehotná, hrozilo jej, že o titul príde. Pravidlá súťaže to totiž nepripúšťajú. Riaditeľke súťaže Taťjane Makarenko (32) ale nejako prirástla k srdcu a úspešne zabojovala, aby sa v jej prípade urobila výnimka. Iste videla v tejto kráske aj potenciál na medzinárodný úspech do budúcnosti. Ako matka by sa už ale nemohla zrejme zúčastniť svetových súťaží o Miss. No osud zariadil, že Natália sa, žiaľ, mamou sa nestala.

​Ako blesk z čistého neba ju zasiahlo v šiestom mesiaci tehotenstva úmrtie jej synčeka, pre ktorého už mala vybrané spolu s jej partnerom Lukášom Vlačuhom alias Laky Royalom (31) aj meno. Aby toho nebolo málo, okrem bolestnej straty dieťaťatka ju lekári šokovali správou, že má na maternici nádor, píše portál Blesk.cz. Dlho sa z toho všetkého nemohla zúfalá Natálie spamätať. Svoju bolesť zdieľala s jej priaznivcami na sociálnej sieti a stihla napísať o svojom osude aj knihu. Chcela tak vraj pomôcť všetkým, ktorí prešli podobnou skúsenosťou ako ona a jej partner. Na pohľad drsniaka Lakyho strata synčeka tiež veľmi zlomila. Priznal, že "prebrať" sa mu z toho pomohol až Rytmus. "Povedal mi, že sa to stalo jeho známym a že je to normálna a bežná vec,“ objasnil Laky o čom sa vtedy spolu s raperom rozprávali, hoci to rozhodne "normálne a bežné", našťastie nie je. Azda len Rytmus naschvál trochu preháňal, aby kamaráta upokojil.

Pred pár dňami sa k tejto udalosti v podcaste Behind The Scene vrátil, aby pripomenul aj druhú nepríjemnosť, ktorá tesne predchádzala predčasnému pôrodu. Natália sa mu s hrôzou v hlase zverila, že jej oznámili krutú diagnózu. "Lekári v Moravskosliezskom kraji jej jeden týždeň tvrdili, že má rakovinu maternice," uviedol Laky a hneď k tomu dodal, že síce potom túto diagnózu vyvrátili, ale ani on, ani Natálka nevedeli, čomu majú veriť. Je až nepredstaviteľné, ako mohol nejaký lekár povedať niečo tak vážne v čase tehotenstva mladej ženy, keď to zrejme navyše nemal ani stopercentne potvrdené. Mohol to byť nezhubný myóm, ktorý často spôsobuje potraty žien, a preto sa ho odporúča vyliečiť či odstrániť predtým, ako žena otehotnie. Známy barber sa ale nevyjadril, prečo lekári najprv dospeli k tejto príšernej diagnóze, ani prečo ju potom, našťastie, nepotvrdili.

Hoci si pre tento vzťah vypočula veľa nepekného, s Lakym sú naďalej po uši zaľúbení:

Kočendová však pred časom priznala iný ženský problém, no ani zďaleka nie tak vážny. "Lekár mi našiel cystu na vaječníku," zverila sa kráska. Natálie má po získaní svetového titulu Top Model otvorené dvere do svetového modelingu. Z víťazstva má veľkú radosť. Bola to vraj udalosť, "na ktorú čakala celý život“. Iste sa bude preto snažiť svoj titul v tomto smere zúročiť. Na súťaž sa dôsledne pripravovala a schudla preto až štrnásť kíl. Tesne pred súťažou si vyskúšala móla na milánskom módnom týždni. Jej plány na štyri vlastné a dve adoptované deti bude preto musieť, ak chce v modelingu uspieť, na dlhšiu dobu odložiť. Našťastie je ešte veľmi mladá, ale cysty sa chce rozhodne zbaviť. Problémy s vaječníkmi môžu viesť k neplodnosti, a preto sa Natalie začala na podporu liečby stravovať vegánsky. Už si vraj ani nevie predstaviť, že by prešla na normálnu stravu.

Súvisiace články

Najčítanejšie