Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žilková sa po rozchode stráca pred očami! Slová lekárky sú veľkým varovaním!
Zdielať na

Žilková sa po rozchode stráca pred očami! Slová lekárky sú veľkým varovaním!

Zdroj: instagram/VŽ

Pre rozchodom zdrvenú herečku Veroniku Žilkovú (65) je ďalšou ranou jej súčasný zdravotný stav, ktorý s trápením ale rozhodne súvisí. Nie je v poriadku, že aj tak veľmi štíhla žena schudla ešte viac. "Teraz mám 45 kíl," posťažovala sa svojim sledovateľom na Instagrame. To už znepokojuje mnohých z nich a iste aj rodinu. Nešťastná herečka sa snaží svoje myšlienky na zradu manžela rozptýliť charitatívnou aktivitou, ako dokázala naposledy uskutočnením koncertu pre Ukrajinu. Dobrý pocit je na nezaplatenie, ale otázne je, či skutočne herečke priniesol aj vnútornú pohodu.

"V období akútneho stresu je chudnutie bežné, zvlášť u žien. V takom období majú ľudia jednak oveľa väčší energetický výdaj a tiež sa im vyplavuje mnoho stresového hormónu. To všetko spôsobuje, že chudnú, hoci o to nestoja. Vplyv na to, samozrejme, môže mať viac vecí, ale k tomu by bolo nutné poznať osobnú anamnézu pani Žilkovej, nemôžeme ju hodnotiť bez toho, aby sme ju videli," vysvetlila pre ŽivotVČesku odborníčka na životosprávu, Kateřina Cajthamlová, známá tiež z  televíznych programov, kde radila obéznym účastníkom, ako schudnúť. 

"Čím viac človek chudne, tým viac stresu má. Určiť hranicu, za ktorú by už mal vyhľadať odborníka, nie je celkom jednoduché. Je potrebné poznať nie len východiskovú a súčasnú hmotnosť, ale tiež výšku, mieru aktivity, či človek neberie nejaké lieky, ktoré to môžu ovplyvňovať, či sa sám o chudnutie snaží. Všeobecná poučka ale hovorí, že pokiaľ niekto schudne 10 percent svojej telesnej hmotnosti v krátkom čase bez toho, aby o to stál, bolo by dobré vylúčiť napríklad depresiu," objasnila širšie súvislosti spojené s nazeraním na chudnutie táto autorka niekoľkých kníh o zdraví a životnom štýle.

Veronika často sekunduje dcére Agáte v jej videovlogoch, obe sú známe svojimi štíhlymi postavami: 

K Veronike Žilkovej ju ale pojí aj osobný vzťah. "Paní Žilkovú mám ako herečku veľmi rada a jej situácia ma veľmi mrzí. Pripadá mi to celé nefér, žiaľ, je však pravda, že rad politikov má tendenciu vymeniť po rokoch vzťahu partnerku za mladšiu. Asi je to dnes taká móda," skonštatovala Cajthamlová. Na základe svojich bohatých skúseností vie, že zvyčajne po pominutí stresu z ťažkej situácie, postihnutí ľudia stratené kilá opäť naberú a vrátia sa do svojho normálu. Podľa jej názoru opačný jav, a to drastické priberanie, súvisí s dlhodobým stresom, ktorému je človek vystavený roky. Ale treba pritom vždy brať do úvahy aj vrodené dispozície, ako aj iné faktory, ktoré vie komplexne posúdiť iba skúsený odborník. V tomto prípade už ale visí nad Žilkovou otáznik, či sa situácia stabilizuje, alebo by mala skutočne vyhľadať odborníka.

Veronika bola vždy veľmi štíhla, aktuálne však podľa vlastných slov schudla až na neuveriteľných 45 kilogramov:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie