Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bieberova manželka Hailey (25) v rukách kardiológov! O zákroku na srdci sa rozhodlo po jej mŕtvici!
Zdielať na

Bieberova manželka Hailey (25) v rukách kardiológov! O zákroku na srdci sa rozhodlo po jej mŕtvici!

Archívna reportáž

Prednedávnom mnohých fanúšikov manželov Bieberovcov šokovala správa o kolapse Hailey (25). V marci utrpela napriek svojej mladosti slabú mŕtvicu. Našťastie všetko nakoniec dopadlo dobre. No na deň, keď sa jej prihodila desivá príhoda a lekári jej oznámili znepokojujúcu diagnózu, iste nikdy nezabudne. Teraz sa rozhodla, že túto nepríjemnú udalosť opíše svojim sledovateľom vo videu na youtube. Nezabudla sa poďakovať lekárom, ktorí jej pomohli zachrániť život a správne diagnostikovať jej stav, aby ho mohla dostať pod kontrolu. Je šťastná spolu s manželom, že už je v bezpečí.

​S opisom priebehu jej príhody začala od prvého momentu, kedy mala "zvláštny pocit" v pravej ruke, keď raňajkovala spolu s manželom Justinom Bieberom. Hailey uviedla, že jej končeky prstov boli "necitlivé a čudné", a keď sa jej Justin spýtal, či je v poriadku, "nemohla hovoriť". "Pravá strana tváre mi začala klesať, nemohla som zo seba dostať ani vetu," spomínala vo videu s názvom Rozprávanie môjho príbehu, ktoré nahrala 27. apríla. "Okamžite som si pomyslela, že mám mŕtvicu," zverila sa so svojím pocitom, ktorý sa ukázal ako správny. Volali preto hneď pohotovosť. 

Keď prišla sanitka, začal ju hneď vyšetrovať lekár. Vyzval ju, aby formulovala slová, ale keď sa o to pokúšala, pravá strana jej tváre na 30 sekúnd "klesla". Navyše jej úzkosť všetko "zhoršovala"."Kým som sa dostala na pohotovosť, bola som už celkom v poriadku - mohla som už hovoriť, nemala som žiadne problémy s tvárou ani s rukou," vysvetlila vo videu. Po zistení lekárov, že má v mozgu krvnú zrazeninu, čo viedlo k mŕtvici, zostala nakoniec v nemocnici cez noc a absolvovala sériu testov na zistenie príčiny. Hailey uviedla, že na kontrolnom zázname mŕtvice dosiahla skóre 0 a už nepociťovala žiadne príznaky, ale prekonala TIA - prechodný ischemický záchvat, ktorý sa často označuje ako mini mŕtvica. Snímky z CT ukázali, že istý čas mala v mozgu nedostatok kyslíka, čo spôsobila táto zrazenina. 

Hailey porozprávala o svojom hrozivom zážitku s mozgovou zrazeninou vo videu na sociálnej sieti:

Lekári tiež poznamenali, že k mozgovej príhode pravdepodobne prispeli určité okolnosti. Hailey totiž užívala antikoncepciu bez konzultácie s lekárom a chytila k tomu aj covid. Po prepustení neskôr navštívila univerzitnú kliniku kvôli kontrolnej prehliadke. Tam jej diagnostikovali neuzatvorený otvor mezi ľavou a pravou srdcovou predsieňou po tom, ako jej urobili transkraniálny doppler, ktorý označila za "presnejšie" a "hlbšie" ultrazvukové vyšetrenie. Zistili, že dierka v srdci merala 12 až 13 milimetrov. Podľa Baldwinovej jej lekári odporučili, aby podstúpila zákrok nazývaný uzáver PFO, "ktorý spočíva v tom, že sa cez stehennú žilu v slabinách dostanú až k srdcu a vložia tam taký malý gombík, ktorý uzavrie chlopňu v srdci". Hailey prezradila, že zákrok nedávno podstúpila a že prebehol "veľmi hladko" a "zotavuje sa naozaj dobre, veľmi rýchlo". Aktuálne denne užíva lieky na riedenie krvi a aspirín a cíti "veľkú úľavu".

Hailey sa živí okrem modelingu aj ako influencerka, na sociálnej sieti ju aj vďaka manželstvu s Justinom Bieberom sleduje viac ako 43 miliónov ľudí:

Súvisiace články

Najčítanejšie