Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jojkárski reportéri hlásia významnú zmenu! TÁTO novinka zodpovie mnoho otázok!
Zdielať na

Jojkárski reportéri hlásia významnú zmenu! TÁTO novinka zodpovie mnoho otázok!

Podcasty sú čoraz väčším trendom a azda už niet spravodajstva, ktoré by nemalo aj sekciu venovanú podcastom. Inak to nie je ani v televízii JOJ. Reportéri neustále pracujú na rôznych témach, ale prostredníctvom podcastov sa diváci, či lepšie povedané v tomto prípade skôr poslucháči, dozvedia aj to, čo v televíznych reportážach zvyčajne nie je.

Spravodajský web plus.noviny.sk sk sa rozšíril o sekciu podcasty. 24podcast je miesto, kde sú odpovede na pálčivé otázky súčasného diania v spoločnosti. Jojkárski reportéri tam rozvíjajú témy so zaujímavými hosťami. Ako prvá si sadla k mikrofónu reportérka Júlia Zelenková. "Bola som prvá, to je pravda, je to pre mňa veľká česť. Bolo to deň po ruskej invázii na Ukrajinu, takže sme museli konať rýchlo a myslím, že to celé aj urýchlilo spustenie našich podcastov, a môj prvý hosť bol generál Macko, rozprávali sme sa o aktuálnej situácii na Ukrajine," povedala reportérka niečo o jojkárskej podcastovej premiére.

Za veľmi pozitívny krok považuje vznik podcastov aj ďalšia jojkárka, reportérka Mária Ölvedyová: "Ja sa tomu teším, keďže my v spravodajstve musíme z tých našich rozhovorov s respondentmi vybrať len veľmi malé časti, takže tie podcasty nám dovolia byť obšírnejší, priniesť divákovi viac v tej téme, ja to veľmi vítam".

S novou formou novinárčiny sa popasovala aj moderátorka Ranných Novín, Alena Stračiaková. "Príde mi to ako zaujímavá nová pracovná výzva, tak som si povedala, že prečo nie," povedala usmievavá reportérka. Bude sa venovať zaujímavým ľudským príbehom a povolaniam. Moderátor môže za necelú hodinu rozvinúť rozhovory natoľko, že sa poslucháč za necelú hodinu dozvie aj mnoho informácií, ku ktorým sa za iných okolností obvykle nedostane. "Je to taký svojský formát, možno o niečo voľnejší, ako bežná, klasická televízna reportáž a myslím si, že práve preto to môže byť zaujímavé. Podľa toho, akí sú hostia - snažíme sa vyberať zaujímavých hostí, ktorí sa rozumejú témam a myslím, že je to taký úplne iný a prínosný spôsob komunikácie," zhodnotil ostrieľaný reportér Daniel Levický Archleb.

Moderátor Jano Mečiar zatiaľ musí dávať jeho obľúbené témy ako vesmír ci technológie v súčasnosti zatiaľ na druhú koľaj. "Oslovujem ľudí podľa toho, ako sa mi dostanú pod ruky, ale pevne verím, že raz sa to celé unormálni a dostaneme sa k tomu, že budeme robiť naozaj tie veci, z ktorých máme radosť a ktoré nás tešia," povedal Janko, ktorý sa cez podcasty tak trochu vrátil do minulosti, keď ešte pracoval v rádiu. Azda si nájde jojkársky podcast čo najviac poslucháčov, na webe plus.noviny.sk/24podcast si už teraz môžu vyberať z mnohých zaujímavých tém. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie