Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Začal sa najnechutnejší proces roka! Amber Heard tvrdí, že ju Depp znásilnil fľašou, svedčila aj jeho sestra!
Zdielať na

Začal sa najnechutnejší proces roka! Amber Heard tvrdí, že ju Depp znásilnil fľašou, svedčila aj jeho sestra!

Archívna reportáž

Na súde vo Virgíni sa začal súdny proces vo veci obvinenia z domáceho násilia násilia bývalých hviezdnych manželov Johna Deppa (58) a Amber Heard (35), ktorý sa bude podľa všetkého ťahať niekoľko týždňov. Každý z páru žaluje toho druhého o veľký balík peňazí, John Amber o 50 miliónov dolárov, ona jeho o dvojnásobok. V hercovom prípade sa obvinenie týka očiernenia v článku denníka Washington Post, keď ho exmanželka nazvala bitkárom a násilníkom, a Amber na neho následne podala protižalobu. Depp už prehral jeden súdny spor v roku 2020, keď zažaloval britský denník The Sun, ktorý ho v intenciách Heard označil za "bitkára manželiek". To ho následne stálo kariéru.

​​Tento súdny proces sa však bude podľa právnika Marka Litwaka veľmi líšiť od toho predchádzajúceho a pre magazín Newsweek uviedol aj dôvod. "Právo Spojeného kráľovstva a USA sa podstatne líši," vysvetľoval. "V Spojenom kráľovstve je dôkazné bremeno pri dokazovaní ohovárania v zásade na žalovanej strane. Takže je jednoduchšie podať žalobu a vyhrať súdny spor o urážku na cti. V USA musia verejne známe osoby ako Depp a Heard preukázať skutočnú snahu niekoho očierniť, aby uspeli. Vyplýva to z prvého dodatku ústavy, ktorý máme v USA a ktorý v Spojenom kráľovstve neexistuje," dodal Litwak. 

​Depp by mal mať teraz väčšiu šancu uspieť a podľa ďalšieho osloveného právnika Jeffa Lewisa mu ide o veľa. "Pripomeňme si, že po poslednom súdnom procese prišiel Depp o lukratívnu zmluvu na filmovú sériu Fantastické zvery," zdôraznil advokát. "Očistenie jeho mena na súde je jediný spôsob, ako mu vrátiť kariéru. Vzhľadom na škody, ktoré boli spôsobené v poslednom súdnom procese, sa Deppovo renomé môže len zlepšiť a určite nemôže výrazne klesnúť," uvažuje Lewis, pričom pripomenul, že dosiahnuť to bude pre Deppa veľmi ťažké. Už prvý deň súdneho procesu prišla Heard s novým obvinením voči Deppovi. Okrem domáceho násilia pridala aj sexuálne. 

Amber si svojho exmanžela pri jeho excesoch aj nakrúcala na video, avšak svoj hnev si vybúril iba na nábytku luxusného apartmánu: 

Jej právnička Elaine Brederhoff šokovala súdnu sieť detailami. "Pritlačil ju k baru a hádzal po nej fľašu za fľašou. Potom ju ťahal po podlahe po tých rozbitých fľašiach. Udrel ju, aj ju kopal. Povedal jej, že ju zabije a že ju nenávidí. Ďalej ju bil a bil a nakoniec do nej prenikol fľašou od alkoholu," opísala nechutnú scénku. To ale Depp striktne odmieta s tým, že to zapadá do spleti neustále sa meniacich a chaotických vyhlásení Amber. "Tieto vymyslené obvinenia nikdy neboli súčasťou obvinení, ktoré Amber vzniesla v roku 2016. Vyskytli sa až o niekoľko rokov neskôr, pre ňu veľmi vhodne, po tom, čo ju zažalovali za ohováranie," argumentoval Deppov hovorca. Herec už v minulosti opakovane poprel, že by sa k Heard správal násilne a, naopak, z násilia voči nemu obviňoval exmanželku.

Amber si už rok užíva dcérku Oonagh, ktorú jej vynosila náhradná matka:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amber Heard (@amberheard)

 

Súvisiace články

Najčítanejšie