Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Marcel Nemec bojuje s rakovinou zo všetkých síl! Napriek trpkým odhadom cítiť z jeho slov optimizmus!
Zdielať na

Marcel Nemec bojuje s rakovinou zo všetkých síl! Napriek trpkým odhadom cítiť z jeho slov optimizmus!

Zdroj: Instagram/MN

Málokto donedávna vedel, že slovenský herec Marcel Nemec (50) sa už nejakú dobu trápi s ťažkou diagnózou rakoviny. Vlani v decembri začal podstupovať liečbu, čo nie je nič príjemné. Absolvoval prvú dávku chemoterapie a iste zažíval tak, ako väčšina pacientov, nepríjemné sprievodné javy, ako sú nevoľnosti, slabosť, či vypadávanie vlasov. On však nestráca optimizmus a pozitívne myslenie napriek tomu, že vzhľadom na jeho diagnózu mu podľa lekárky zostáva len 12 až 36 mesiacov života.

​Po zvládnutí prvého kola chemoterapie, ktorá obsahovala šesť dávok, už Nemec pociťuje výrazné zmeny vo svojom zdravotnom stave. Svoje pocity tento herec, známy z filmov a seriálov ako Nedodržaný sľub, Amnestie, Delukse, Mesto tieňov, ale z minulosti najmä ako súčasť skupiny Kopytovci, zdieľal so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti. "Neviem, čo mi tá moja pani lekárka mieša za koktajly, ale (po každej chemoške) sa cítim oveľa lepšie, fakt skvele, pribral som a začali mi rásť vlasy. Už mi zostáva iba krôčik k tomu, aby o mne boli titulky novín v štýle Zázrak! Vyliečený z rakoviny!‘," plný nádeje opisoval položartom svoj stav. Je dokonalým príkladom toho, že psychika hrá pri priebehu tejto choroby veľmi dôležitú úlohu.

​Svojmu neblahému osudu sa postavil čelom a hodlá s ním bojovať čo to dá, čo mu iste všetci jeho priaznivci veľmi želajú. Je pre nich vzorom statočnosti. "Nechcem predbiehať udalosti, ale... Mne je fajn," vyhlásil vo videu herec. Po prvom cykle chemoterapie ho čaká mesačná prestávka a potom pôjde na vyšetrenie, aby sa zistilo, ako na jeho rakovinové bunky zapôsobila táto náročná a organizmus vysiľujúca liečba. Vo videu sa ale nesťažuje. "Na svojej rakovine som našiel ďalšiu pozitívnu vec - robím si, čo chcem," zdieľal svoje pocity na Instagrame, kde sa pravidelne zveruje so svojou liečbou.

Marcel Nemec je známy aj z hudobnej skupiny z 90. rokov s názvom Kopytovci, kde pôsobil spolu so Sávom Popovičom a Heňom Platekom. Pozrite si ich paródiu na pieseň Je to vo hviezdach: 

"Od momentu, keď mi to diagnostikovali a ja som sa to dozvedel, tak v podstate si naozaj robím, čo chcem. Veľmi správne, áno, to som mohol urobiť aj predtým. Ľudia môžu, čo chcú, každý z nás môže, čo chce... Stačí to len začať robiť, nielen chcieť," odpovedal Nemec svojej followerke v komentároch.  "Pani lekárka mi povedala, že z hľadiska mojej prognózy a štatistiky mám 12 až 36 mesiacov. Neviem, či je to veľa alebo málo, ale sú to fakty. Ďalším faktom je, že to bude určite viac, tak sa priprav, že minimálne päť rokov to bude," dodal optimisticky chorobou skúšaný herec a všetci veria, že sa nemýli.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie