Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Delonova šokujúca voľba eutanázie: Jeho nahnevaný syn povedal, aká je pravda!
Zdielať na

Delonova šokujúca voľba eutanázie: Jeho nahnevaný syn povedal, aká je pravda!

Archívna reportáž

Na tému eutanázia sa vedie veľa polemík. Nedávno sa zamýšľala nad týmto dobrovoľným spôsobom odchodu zo sveta aj Chantal Poullain (65), Bolkova exmanželka, ktorá ako herečka pôsobí a žije dlhé roky v Česku. Odišla tak zo sveta jej sestra a aj jej krajan, slávny herec Alain Delon (86), podľa jeho vlastných slov eutanáziu uznáva. "Od určitého veku, od určitého okamžiku, máme, do pekla, právo odísť v tichosti zo života, bez nemocníc, injekcií a podobne," povedal herec pre časopis Le Point a mnohí s ním súhlasia. Medzi nich patrí aj Poullain. K názoru svojho krajana sa vyjadrila pre Blesk: "Myslím si, že je to len jeho voľba a je absolútne na ňom, ak vie, že bude trpieť a je nevyliečiteľne chorý, aby sa rozhodol pre dôstojný odchod zo života".

Delon žije dlhé roky vo svojom sídle vo Švajčiarsku, kde je eutanázia povolená. V roku 2019 ho postihla dvojitá mŕtvica a odvtedy všetok čas trávi doma, len so svojimi psami. Občas ho navštevujú jeho tri deti. Najstarší syn Anthony (57) potvrdil pre nemeckú RTL, že ho otec oslovil so žiadosťou o prítomnosť pri eutanázii. Podobne sprevádzal aj svoju nevyliečiteľne chorú matku Nathalie Delon (†79), bývalú manželku Delona. S týmto sa ale nestotožňuje hercov mladší syn, Alain-Fabien (28), ba tvrdí, že je to lož. Zrejme vzťah medzi ním a starším bratom nie je práve najlepší. Možno aj preto Delon spísal závet. Nechce, aby sa jeho najbližšídelon po jeho smrti zamotali do "špinavej záležitosti" pri delení majetku.

"Zvyčajne toto nerobím, ale veci sa akosi začínajú vymykať z rúk," napísal rozhorčený Alain-Fabien na sociálnej sieti. "Nie je to do *iti pravda, táto veta bola vytrhnutá z kontextu. Je obrovský rozdiel medzi tým, keď niekto povie: 'Synu, v prípade, že by som skončil na prístrojoch v kóme, chcem, aby si ma odpojil', čo sa, mimochodom, aj stalo, ale napriek tomu sme ho neodpojili. Naopak, rozhodli sme sa bojovať s falošnými správami ako 'Alain Delon žiada o eutanáziu, už sa rozlúčil s rodinou'," snažil sa povedať svoj názor na šíriace sa správy o otcovi. Je pravda, že sa Delon napriek svojmu pozitívnemu názoru na eutanáziu nikde nezmienil, že by ju už čoskoro nebodaj plánoval. Takto to ale nepovedal ani jeho starší syn Anthony.

Ocenenie v Cannes bolo Delonovou dojímavou rozlúčkou:

​Ale zo slov slávneho herca sa dá tušiť, že si život už veľmi neužíva. "Starnutie je na nič! A nemôžeme s tým nič urobiť. Strácam svoju tvár a zrak, keď sa postavím na nohy cítim, ako ma bolí pos*aný členok. To trápenie je strašné," otvorene sa posťažoval slávny herec. Napriek tomu to nemusí znamenať, že sa tento v mladosti preslávený búrlivák s bohatým milostným životom plným dobrodružstiev chystá už hneď na druhý svet. V jeho švajčiarskom obydlí mu nič nechýba, ale trpí osamelosťou. S kariérou herca sa v roku 2019 už dojemne rozlúčil pri preberaní celoživotného ocenenia Zlatej palmy v Cannes. "Prepáčte. Ešte nikdy som neplakal pred toľkými ľuďmi naraz. Ale toto nie je koniec jednej kariéry. Toto je koniec jedného života," povedal vtedy hlboko dojatý herec a nebol sám, komu sa leskli oči. Predsa len, je legendou jednej éry, akých je len málo.

Takto si pred pol rokom Delonovi synovia pripili s otcom na jeho narodeniny:

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie