Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šok na kontrole u lekára! Agáta má nález v prsníku, okamžite sekla s fajčením!
Zdielať na

Šok na kontrole u lekára! Agáta má nález v prsníku, okamžite sekla s fajčením!

Archívna reportáž

Tak ako to už u fajčiarov býva, ani Agáta Hanychová (36) nie je výnimkou, keď tvrdí, že sa už niekoľkokrát pokúsila prestať fajčiť, ale dlho nevydržala. Zrejme nemala dostatočne silnú vôľu ani motiváciu. To sa ale zrejme teraz zmenilo. Bola totiž na sonografickom vyšetrení pŕs a následný nález cysty ju riadne vystrašil. To bola možno aj príčina zväčšenia jej obsahu podprsenky, až ju jej sledovateľky na Instagrame začali podozrievať, že je tehotná.

​Tehotenstvo Agáta zásadne vyvrátila, zmeny zdôvodnila práve nálezom. "Naozaj nie som tehotná, je to zo zdravotných dôvodov. Bola som na vyšetrení pŕs a našli mi tam cystu. Nie je to nič zhubné, ale ja som dostala taký strach, že som si povedala, že fajčenie je nezmysel,“ zverila sa aj Super.cz. Pre Agátu to bolo jej prvé sonografické vyšetrenie prsníkov, takže netuší, odkedy cystu má. Pochopiteľne sa veľmi vyplašila. "Na Instagrame som videla, že jednej mojej spolužiačke našli nádor na prsiach, a tak som sa objednala, myslím si, že prevencia je dôležitá, dokonca mi pani doktorka, ktorá ma vyšetrovala, povedala, že nájdu každý týždeň dvom dievčatám do 36 rokov nádory,“ vysvetľovala. Známy prípad je aj Anička Slováčková (26). Liečbu má už úspešne za sebou, ale pravidelne chodí na kontroly, či sa jej zhubný nález nevrátil, ako to, žiaľ, neraz býva.  

"Okamžite som chcela volať svojmu priateľovi, čo mám robiť, že nechcem, aby mi pichali do pŕs, tak pozvali ešte jednu doktorku, která s tým má skúsenosti. Vyšetrila ma znovu a uistila ma, že tá cysta nie je zhubná a že je to bežné, že v prsiach cysty sú,“ dodala s úľavou, ale celkom pokojná odvtedy už predsa len nie je. Aj nález nezhubnej cysty je pre ňu istým varovaním."Mala som hrozný strach tam ísť, a keď mi povedali, že mi niečo našli, tak som skoro omdlela," zverila sa so svojimi prvotnými obavami známa Influencerka.

V minulosti si zdravotnými problémami prešiel aj vtedy ešte maličký synček Kryšpín, v krátkej reportáži sa dozviete s akým problémom sa museli popasovať krátko po jeho narodení:

​Jednou z príčin rakoviny je aj fajčenie. V strachu jej hneď napadlo, že by už mala prestať pokúšať osud. "Dosť som sa vyľakala. Tak som si povedala, že už fajčím dlho. A je pravda, že priateľ je lekár, má rakovinu vo svojom okolí, a keď mi povedal pár prípadov, tak potom človek nemá chuť si dať cigaretku," priznala sa mladá mama dvoch detí, ktorá ešte nezavrhla prípadne ani tretie, keďže je šťastne zamilovaná do úspešného a navyše aj príťažlivého chirurga Andreja. "Zaprisahala som sa, že okamžite seknem s fajčením. Trasiem sa kvôli vyšetreniu, ale pritom si sama škodím, takže dosť," konštatovala dlhoročná fajčiarka. Snáď sa jej už teraz podarí zbaviť sa tejto neresti natrvalo.

Agáta prechádza mnohými pozitívnymi zmenami, okrem nového účesu sa rozhodla aj skoncovať s fajčením:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Agata Hanychova (@agatahanychova)

Súvisiace články

Najčítanejšie