Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľké zmeny u Slováčka a Patrasovej! Už nezostal kameň na kameni!
Zdielať na

Veľké zmeny u Slováčka a Patrasovej! Už nezostal kameň na kameni!

Archívna reportáž

Pomaly, ale iste, sa začínajú dostávať po siedmych rokov sporov do normálnych koľají manželia Felix Slováček (78) a Dagmar Patrasová (65). Hudobník sa po afére s jeho bývalou milenkou Luciou Gelemovou (38) vrátil so sklopenou hlavou k trpezlivej manželke a začal sekať dobrotu. A nielen to. Uvedomil si, že ich spoločný dom potrebuje renováciu, ktorá sa ale už sčasti začala ešte počas jeho bokovkou. A tak teraz s Dádou začínajú symbolicky doslova od základov. Ako aj ich dom, niečo od základu bolo v ich manželstve "zhnité".

​​Teraz, keď je už zrejme Felix v dome natrvalo a kvôli covidu nemôže pracovať ako je zvyknutý, má možnosť venovať svoju pozornosť obnove mnohometrážnej stavby a urýchliť jej rekonštrukciu. "Všetko je natreté a podlahy majú dokonca tri izolačné vrstvy. Je to skvelé, paráda," pochvaľoval si Slováček pre Blesk.cz ukončenie prác v suterénnych priestoroch domu, ktoré vlhli a plesniveli. Bola to vraj jeho zásluha, že sa práce urýchlili, lebo mu zavadzalo množstvo škatúľ v hornej časti domu. "Všetko sme museli vysťahovať z kancelárií, takže sme žili medzi krabicami. Konečne môžeme zas všetko presunúť späť," zveril sa hudobník.

​Jeho agentúra tam mala svoje kancelárie a on sám si tam uchovával svoje poznámky a všetky rekvizity pre svoju prácu. "Bolo tam vlhko a pleseň, a tak som nechal všetky miestnosti omlátiť až na tehly," vysvetlil situáciu pred rekonštrukciou. Jedna z rekonštruovaných miestností sa stane skúšobňou dcéry Aničky Slováčkovej (26). "Aspoň ju budeme vídať častejšie," teší sa Dagmar Patrasová. Je priam uveličená, že Felix po návrate začal zveľaďovať ich domov. "Ten dom si to zaslúži," konštatuje to aj Slováček, ktorý sedem rokov inak neveľmi dbal na to, čo jeho manželka potrebovala.

Dáda a Felix bok po boku v spoločnej piesni:

Získal ho vďaka otcovi Ladislava Štaidla, ktorý bol právnikom. V roku 1983 Slováčkovi práve on dohodil vilu s peknou záhradou v pražskej štvrti Vinohrady po istom emigrantovi. S dcérou Aničkou už Dáda prišla z pôrodnice práve tam a rodina vo vile žije už takmer 40 rokov. Nedá sa povedať, že vždy úplne idylicky, o čom svedčí ostatných 7 rokov, no zdá sa, že možno bude mať tento príbeh osudovej lásky krásnej herečky a talentovaného muzikanta happyend nielen pre nich, ale aj ich dom.

Kedysi rozhádaných manželov, Felixa a Dádu, dnes už vidieť bok po boku na spoločenských udalostiach:

Súvisiace články

Najčítanejšie