Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Žilková priznala, čo jej rozbilo rodinu! No rada by o ňu ešte bojovala!
Zdielať na

Žilková priznala, čo jej rozbilo rodinu! No rada by o ňu ešte bojovala!

Zdroj: instagram/VŽ

Česká herečka Veronika Žilková nepatrí medzi ženy, ktoré len tak niečo celkom zlomí. Ani mailové oznámenie jej manžela Martina Stropnického (65) o rozchode nie je dôvod, aby rezignovala a nečinne žialila doma. Našla si nové aktivity ako cvičenie pre ženy na streame a najmä pomáha ukrajinským utečencom. Ani oni to nemajú ľahké v cudzej krajine, kde sa utiekli po odchode z ich domovov na vojnou zmietanej Ukrajine. Mnohí sú odkázaní v Česku na pomoc jeho obyvateľov. Pre Veroniku je to veľká výzva, aby bola medzi tými, ktorí s charitou neváhajú.

"Ja som teraz vymyslela takú akciu, že ešte s dcérou Agátou sa teraz staráme tu u nás o dve rodiny. Teraz idem práve od nich, mala som s nimi celý deň nejaký program," prezradila zaneprázdnená Veronika Žilková a dodala, že sa snaží pomôcť aj materiálne. "Sama viem, čo to je mať rozdelenú rodinu," povedala s empatiou. Po vypuknutí pandémie covidu sa na odporúčanie vlády rozhodla opustiť Izrael, kde vtedy žila s manželom, ktorý tam pôsobí ako diplomat. Najskôr si myslela, že to bude iba na pár týždňov, ale tie sa pretiahli na dva roky. Maželia sa stihli za ten čas navzájom odcudziť a práve to považuje za hlavný dôvod rozchodu.

"Je jasné, že to odlúčenie sa na našej rodine podpísalo a nebudeme zďaleka jediní. Práve preto, že viem, aké je to mať rozdelenú rodinu, mám potrebu pomôcť ukrajinským utečencom, aj keď tí to majú ešte horšie, pretože nevedia, či im ich blízki nabudúce zdvihnú telefón. V porovnaní s tým je vzťahová kríza dvoch seniorov zanedbateľná," zverila sa so svojim pocitmi pre ŽivotvČesku.cz Veronika Žilková, ktorá má teraz možnosť sa neustále rozprávať s ľuďmi, ktorí s ňou zdieľajú ich problémy a bolesť, čo jej pomáha zabúdať na tie vlastné. 

Agáta Hanychová sa zúčastnila aj známej jojkárskej kuchárskej šou, pozrite čo o sebe prezradila v krátkom rozhovore:

"Premýšľala som, ako by som mohla ja ako umelkyňa pomôcť okrem toho, že prispejem finančne alebo niekomu darujem oblečenie či riad. A potom mi napadlo, že najmä deti, ktoré sem teraz prišli, tu nemajú žiadne pozitívne skúsenosti, ale naopak sú stále ešte v strese. Neďaleko od nás je pristávacia dráha lietadiel a vždy, keď nejaké letí, ony sa inštinktívne skrčia. Tomu rozumiem, prvé Vianoce v Izraeli sme prežili v kryte, pretože tam boli nálety. A tak som sa rozhodla zohnať ukrajinských umelcov, ktorí sem utiekli, a usporiadam kultúrne podujatie pre tie deti a ich matky," vysvetlila aktívna Veronika, ktorá prežívala nálety v Izraeli a vie preto niečo o strachu pritom, svoj osobný dôvod angažovanosti pre ukrajinských utečencov.  A zrejme nie je lepší liek na vlastný smútok, ako zaháňať ho iným ľuďom a na svoje problémy nemyslieť. "Všetko, čo sa dalo povedať, už som povedala, nič nové vlastne ani ja sama neviem. Rada by som o tú rodinu ďalej bojovala, ale ako sa hovorí, na to musia byť dvaja," uzavrela sympatická herečka.

Veronika s dcérou Agátou aktívne pomáha ukrajinským rodinám, ktorí utekajú pred vojnou v ich krajine: 

Súvisiace články

Najčítanejšie