Jasno
24°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Prachař dal exmanželke Hanychovej drsnú podmienku! Ak spraví TOTO, zacvaká dva milióny!
Zdielať na

Prachař dal exmanželke Hanychovej drsnú podmienku! Ak spraví TOTO, zacvaká dva milióny!

Archívna reportáž

Rozvod nie je azda nikdy príjemnou a jednoducho záležitosťou. Najväčším kameňom úrazu býva zväčša spor o deti a majetok. Nie inak tomu bolo ani v rámci rozvodu Agáty Hanychovej (36) a Jakuba Prachařa (38). Na striedavej starostlivosti o ich spoločnú dcéru Miu (4) sa dohodnúť vedeli, horšie to bolo s delením majetku, pričom v ich prípade išlo najmä o spoločný dom v Prahe-Suchdole. Rozviedli sa po prieťahoch v roku 2020, ale až teraz konečne došlo aj k finančnému vyrovnaniu.

​Agáta sa rozhodla, že dom, ktorý si spoločne vybudovali s Jakubom, si nechá ona a jeho časť mu vyplatí, píše portál Blesk.cz. Zrejme sa k tomu vzhľadom na jej finančné možnosti dlho nemala, a tak to pred pár týždňami musela potvrdiť podpisom na základe dohody o finančnom vyrovnaní, s ktorou súhlasila. "Pani Agáta Hanychová zaplatí do siedmich dní pánovi Jakubovi Prachařovi sumu 4,5 milióna Kč (cca 180 000 €)," stálo v dohode. Našťastie dokázala túto nemalú čiastku nakoniec dať nejako dohromady a svoj záväzok dodržala v stanovenom limite. 

Bez pričinenia jej obetavej mamy, herečky Veroniky Žilkovej (60), ktorá bude zrejme zakrátko sama čeliť rozvodu s Martinom Stropnickým (65), by to asi ale nešlo. Hľadala možnosti, ako dcére pomôcť a našla jedinú. "Predala som náš rodinný klenot. Mali sme šesťdesiat rokov chalupu, ale z finančných dôvodov som musela pristúpiť k predaju. Moja dcéra sa rozvádza a potrebuje peniaze. Rozlúčila som sa s veľkou etapou svojho života a s miestom, kde som väčšinou trávila dovolenku," prezradila na sociálnej sieti pred časom s neskrývaným smútkom  Žilková. Rodina vlastnila chalupu v Říčkach v Orlických horách. Postavil ju jej otec a v posledných rokoch prešla nákladnou rekonštrukciou. 

Prednedávnom Agáta pomerne otvorene priznala vzťahové patálie:

​Na chalupe trávila prázdniny od detstva často aj Agáta, ktorá sa tam vraj naučila lyžovať. Iste jej preto jej predaj nebol tiež ľahostajný. "Bolo to ťažké rozhodnutie sa jej vzdať, ale nedalo sa to urobiť inak. Peniaze z jej predaja padli na vyplatenie Prachařa, ale nestačilo to, takže som vybielila svoj účet a zaplatila aj to, čo pred manželstvom bolo moje. Tak to jednoducho je, ale konečne mám pokoj. Keby som nemala deti, tak ten dom predám, ale teraz ho aspoň môžem vymaľovať, zútulniť a naviac záhrada s bazénom je na leto pre všetkých najviac," snažila sa Hanychová so cťou uzavrieť neľahkú situáciu, v ktorej sa ocitla.

Vo svojom "novom" dome v týchto dňoch Agáta organizuje bazár, z ktorého výťažok poputuje ukrajinským deťom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Agata Hanychova (@agatahanychova)

No ešte šokujúcejšie znie správa, ktorá sa aktuálne tiež dostala na povrch. Prachař zjavne nemá s Agátou zľutovanie, či lepšie povedané, asi jej do značnej miery nedôveruje, lebo si dal jednu ostrú podmienku. Ak by Agáta predala dom, ktorý spoločne s Jakubom postavili skôr, ako ich dcérka Mia (4) dovŕši 18 rokov, musela by dcére vyplatiť neuveriteľné dva milióny českých korún, čo je v prepočte zhruba 82 tisíc eur. Prečo Prachařovi tak veľmi leží na srdci, aby v dome zotrvali ešte minimálne 14 rokov nie je známe, ani prečo ohodnotil "škodu", ktorá by tým asi podľa neho bola dcérke spôsobená na práve 2 milióny. Jasné ale je, že to Agáte nechcel do poslednej chvíle zjednodušiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie