Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mega hviezda na pokraji bankrotu! Bral všetko, čo mu ponúkli!
Zdielať na

Mega hviezda na pokraji bankrotu! Bral všetko, čo mu ponúkli!

Archívna reportáž

Hollywoodsky herec Nicolas Cage (56) začal účinkovať vo filmoch už v roku 1982, keď mal len osemnásť rokov. Iste mu ku kariére dopomohlo aj to, že jeho strýkom je slávny režisér Francis Ford Coppola (82). Po čase sa stal jedným z najlepšie zarábajúcich hercov Hollywoodu. Údajne mal majetok vo výške 150 miliónov dolárov, ale všetko dokázal postupne pomíňať. Do roku 2009 sa topil v dlhoch a aj daňovému úradu dlžil až 6,3 milióna dolárov. Musel sa riadne obracať v práci, nakrúcal aj štyri filmy ročne, často to bol poriadny krok vedľa. Dane sa mu podarilo konečne splatiť iba nedávno.


​Za svoje herecké úlohy získal viacero ocenení, vrátane Oscara za výkon vo filme Leaving Las Vegas. No v posledných rokoch sa jeho filmy ako Čarodejníkov učeň či Ghost Rider 2 stávali skôr prepadákmi. "Aj keď som nakrúcal štyri filmy ročne, stále som sa snažil dať do toho všetko. Niektoré boli skvelé, ako napríklad Mandy, ale iné vôbec nefungovali. Ľudia si mysleli, že som ich robil z donútenia a nezaujímali ma, ale to nie je pravda, zaujímali," tvrdil pre časopis GQ. Šťastie sa na neho usmialo až vďaka filmu The Unbearable Weight of Massive Talent, teda vo voľnom preklade Neznesiteľná váha obrovského talentu, v ktorom stvárňuje seba samého. Ten pôjde do amerických kín koncom apríla, no na svetovej premiére na filmovom festivale v Austine mal obrovský úspech. Už ale aj v minulom roku bola dráma Pig, v ktorej hral, úspešná aj u kritikov.

V mladosti bol Cage veľký míňač. Do svojich 40 rokov minul toľko peňazí, že sa dostal na mizinu. Vinu hádzal na svojho účtovníka, ktorý ho vraj dostal na cestu k finančnému krachu. Pri pohľade na jeho nákupy počas tohto obdobia sa ale nejednému zatočí hlava. Kúpil si napríklad 67 miliónov rokov starú lebku dinosaura tarbosaura za 300 000 dolárov, bavorský zámok z 11. storočia v nemeckom Etzelwangu za 8 miliónov dolárov, 40-hektárový ostrov južne od Nassau za 7 miliónov dolárov,  strašidelný dom patriaci sériovej vrahyni madam Delphine LaLaurie za 3,45 milióna dolárov. Vlastnil súčasne 15 rôznych rezidencií vrátane domu na pláži v Kalifornii za 25 miliónov a štyri jachty, pričom tá najdrahšia mala hodnotu 20 miliónov dolárov. Minul 1 milión dolárov za Ferrari Enzo a mal približne deväť vozidiel Rolls Royce. Okrem nich vlastnil ďalších 50 vzácnych automobilov a približne 30 motoriek. A k tomu všetkému bezpočetné žúry, litre alkoholu a kopa drog.

Pozrite si trailer k akčnej komédii v hlavnej úlohe s Nicolasom Cageom s názvom The Unbearable Weight of Massive Talent:

Cage si dokázal život naozaj užívať, kým zistil, že je finančne na dne a veritelia mu dávali slučku na krk. Do toho sa pridala ešte aj choroba jeho matky, čo ho stálo tiež veľa peňazí. "Mal som na krku všetkých tých veriteľov a mesačne som míňal 20 000 dolárov na to, aby moja matka neskončila v ústave pre  duševne chorých, bolo toho jednoducho veľa. Všetko sa zbehlo naraz," zveril sa so svojimi problémami v tom čase. Iste ho stáli niečo aj rozvody so štyrmi manželkami. Teraz je ženatý už po piatykrát. Jeho žena Riko má iba 27 rokov a čakajú spolu dieťa. Je vraj veľký romantik a keď je zamilovaný, chce dať svojej láske všetko. čo dokáže. Štedrosť je podľa jeho slov vyjadrením slova láska. Snáď sa už konečne dostane do pohody a na staré kolená už bude žiť pokojný život po boku mladučkej manželky a ich bábätka. 

Fanúšikovia Nicolasa sa už nevedia dočkať jeho filmovej novinky v ktorej stvárni seba samého:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicolas Cage (@nicolascagefans)

Súvisiace články

Najčítanejšie