Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Dokázala to rovnako, ako Britney! Po deviatich rokoch získala herečka opäť svojprávnosť!
Zdielať na

Dokázala to rovnako, ako Britney! Po deviatich rokoch získala herečka opäť svojprávnosť!

Aj keď sa to až donedávna nezdalo byť celkom reálne, aj americká herečka Amanda Bynes (35) sa v utorok rozhodnutím súdu zbavila opatrovníctva matky Lynn a je konečne voľná. Podobne ako Britney Spears (40), aj ona si prešla veľmi búrlivou mladosťou, keď sa po obrovskom úspechu ešte ako dieťa neubránila alkoholu ani drogám. Vyrobila si zopár škandálov, keď raz dokonca zapálila príjazdovú cestu k susedom, či obvinila otca zo zneužívania. Následne ju súd zveril do opatrovníctva matky, ktorá riadila jej život v osobnej aj finančnej rovine. Nepovolila jej ani manželstvo so snúbencom Paulom Michaelom, s ktorým sa zasnúbila už pred dvomi rokmi. Amanda si veľmi želá založiť rodinu.

​Iba nedávno sa na svojom novom profile na Instagrame zverila, že chce rozprávať o problémoch, akými si prešla. Hneď zverejnila aj svoj odkaz sledovateľom. "Ako sa máš, Instagram? Tu je Amanda Bynes. Súdne pojednávanie sa uskutoční o dva týždne. Chcem sa vám všetkým veľmi poďakovať za lásku a podporu, ktorú mi prejavujete,"  prihovorila sa priaznivcom vo svojom prvom krátkom videu na novom profile Amanda. Aj keď sa zdalo, že je dosť neskoro na nejakú väčšiu akciu na jej podporu, zrejme urobili jej fanúšikovia čo sa dalo. Najdôležitejšiu rolu ale iste zohralo to, že ju nečakane podporili aj jej rodičia. 

"Lynn je nesmierne šťastná, nadšená a hrdá na Amandu a je pripravená ukončiť toto opatrovníctvo na základe tvrdej práce, ktorú Amanda vykonala," povedala 25. februára pre Variety Lynnina právna zástupkyňa Tamar Arminak. Právny zástupca Amandy vo februárovom vyhlásení pre People uviedol, že jeho klientka verí, že jej stav sa od začiatku opatrovníctva v auguste 2013 natoľko zlepšil, že súdne riadenie už nie je potrebné. Amanda potom podala 23. februára žiadosť o ukončenie opatrovníctva, takmer deväť rokov po jej nedobrovoľnej hospitalizácii na psychiatrickom oddelení, ktorá viedla k jej obmedzeniu svojprávnosti.

Takto sa menila herečka Amanada Bynes v čase od hviezdnej detskej kariéry až po vážne psychické problémy, ktoré jej kariéru predčasne ukončili:

Deň predtým, 22. februára, predložila na súd psychiatrička z Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles vyhlásenie o jej spôsobilosti. "Bynes nemá žiadne zjavné poruchy bdelosti a pozornosti, spracovania informácií a schopností modulovať náladu a afekt a netrpí žiadnymi poruchami myslenia," uviedla v ňom. Sudca vyššieho súdu v okrese Ventura Roger L. Lund v utorok preto rozhodol o ukončení opatrovníctva nad osobou a majetkom Amandy Bynes. Na päťminútovom pojednávaní sa v jej mene zúčastnil Amandin právny zástupca David A. Esquibias. V TMZ minulý týždeň informovali, že Amanda, ktorá žije v štruktúrovanej komunite pre ženy, si práve prenajíma so svojím snúbencom dom. Je veľmi kreatívna, štúdium na Fashion Institute of Design & Merchandising v Los Angeles ukončila v roku 2019 a chce sa venovať vývoju vôní.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach oslavujú oslobodenie Amandy spod opatrovíctva. Na fotke je Amanda so svojim snúbencom Paulom:

Súvisiace články

Najčítanejšie