Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kedysi seriálový fešák je na nepoznanie! Má za sebou drogovú závislosť aj basu!
Zdielať na

Kedysi seriálový fešák je na nepoznanie! Má za sebou drogovú závislosť aj basu!

Zdroj: Instagram/NB

Americký herec Nicholas Brendon (50) sa preslávil ako Xander Harris v seriáli Buffy, premožiteľka upírov. Zahral si aj v niekoľkých ďalších filmoch a seriáloch, ako napríklad Myšlienky zločinca a Private Practice. Ešte viac sa ale preslávil svojimi škandálmi. Jeho minuloročné zatknutie za údajný podvod s lekárskym predpisom je len poslednou kapitolou v neuveriteľne dlhej ságe hercových problémov so zákonom.

Herec to pripisuje tomu, že keď mal 10 rokov, obťažoval ho učiteľ hudby, za čo šiel do väzenia. "Myslím na to každý deň svojho života a premýšľam, ako ma to ovplyvnilo. Prestal som citovo rásť? Keď vás obťažujú niekoľko rokov a obviňujú vás ľudia, ktorí by mali byť vašimi ochrancami, je v tom veľa zmätku a smútku," vyznal sa, ako uviedli v magazíne People. ​Už v roku 2004 sa herec prihlásil na odvykaciu kúru kvôli problémom s alkoholom a drogami. "Po tom, ako som si uvedomil, že mám chorobu, ktorá ovláda môj život, rozhodol som sa, že najlepším spôsobom, ako si prinavrátiť zdravie, je nastúpiť do liečebného zariadenia," priznal sa vtedy. Ale o šesť rokov neskôr sa tam musel opäť vrátiť krátko po tom, ako ho polícia obvinila z vandalizmu, kladenia odporu pri zatýkaní a ublíženia na zdraví v súvislosti s policajtom. K ničomu sa ale nepriznal, napriek tomu bol odsúdený na podmienečný trest a verejnoprospešné práce.

V októbri 2014 bol zatknutý v meste Boise v štáte Idaho a obvinený z dvoch priestupkov. Jeden z nich bol kvôli úmyselnému poškodeniu majetku a druhý pre obmedzovanie pohybu a mareniu výkonu služby. "Vykazoval známky opilosti a opakovane odmietal príkazy policajtov, aby zostal sedieť, kým sa policajti snažili hovoriť so svedkami," stálo v policajnej správe. Vo februári 2015 bol zas zatknutý za to, že údajne v opilosti zdemoloval hotelovú izbu vo Fort Lauderdale na Floride, len niekoľko dní po tom, ako s manželkou Moondou Tee po piatich mesiacoch manželstva ho ukončili. Podľa písomného vyhlásenia bol obvinený z krádeže a trestného činu ublíženia na zdraví. Ale o mesiac neskôr zdemoloval ďalšiu hotelovú izbu. V júni toho istého roku nastúpil na odvykaciu liečbu pre depresie, alkoholizmus a problémy s návykovými látkami.

V obľúbenom seriály Buffy, premožiteľka upírov, si Nicholas zahral postavu Xandera, pozrite si krátku ukážku:

Takto to s ním ale šlo aj naďalej dokola. Rôzne prečiny násilia v stave opilosti, vrátane napadnutia svojej priateľky, zatknutia a následné liečenie. Medzitým nechýbali ani  pokusy o samovraždu. Naposledy bol vlani v auguste zatknutý v Indiane za údajné použitie falšovania predpisu na lieky. V apríli ho za to čaká súd."Keď sa zobudíte vo väzení a neviete, prečo ste tam, je to ten najosamelejší pocit na svete," priznal sa svojho času v rozhovore v talk show Dr. Phila. Ako sa zdá, nie je mu pomoci. Napriek všetkému, prekvapivo, nemá problémy s nakrúcaním filmov.  Minulý rok sa objavil v thrilleri Wanton Want a v súčasnosti má údajne rozpracovaných najmenej päť ďalších filmových projektov. No v tvári strhaného muža už len ťažko hľadať fešáka z Buffy...

Nicholas na sociálnych sieťach rád spomína na časy zašlej slávy, keď jeho hviezda žiarila aj vďaka seriálu Buffy, premožiteľka upírov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicholas Brendon (@nicholasbrendon)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie