Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Belohorcová s manželom sa dočkali! Lepšie to ani dopadnúť nemohlo!
Zdielať na

Belohorcová s manželom sa dočkali! Lepšie to ani dopadnúť nemohlo!

Archívna reportáž

Ako sa zdá, Kanárske ostrovy sú pre Zuzanu Belohorcovú (46) a Vlastimila Hájka (46) tým pravým miestom na život. Prisťahovali sa tam vlani a po krátkom bývaní v radovom domčeku sa im podarilo kúpiť začiatkom novembra svoj vlastný dom. "Náš dom je na konci ulice, kde stoja najdrahšie domy na ostrove. Ten náš nestál tridsať miliónov ako ten susedov. Nestál ani tri. Stál polovicu, ale sme z toho nadšení," pochvaľoval si po jeho kúpe Hájek."Keď sme uvideli tento dom, okamžite sme si ho zamilovali. Sme nadšení, že máme dobrých susedov," zverila sa po kúpe domu spokojná Zuzana. Jej manžel je v kúpe nehnuteľností zbehlý, okrem obchodovania na burze a s luxusnými autami sa živil v Miami na Floride, kde so Zuzanou žili dvanásť rokov, aj tým, že zakúpené nehnuteľností rekonštruoval a potom so ziskom predával.

​S realitami úspešne pokračuje aj na Tenerife, kde si kupuje dovolenkové obydlie a užíva si tam teplo veľa obyvateľov Európy. Tento ostrov ležiaci neďaleko brehov Afriky, je známy svojou stabilnou klímou počas celého roku. Zuzana si pochvaľuje, že tam takmer neprší, nehrozia ako na Floride ani žiadne hurikány a spokojná je aj s bezpečnosťou v uliciach. Hrozbou môže byť akurát sopka, keďže Kanárske ostrovy sú sopečného pôvodu. Vlaňajší výbuch sopky na jednom z ostrovov ich trochu znepokojil, ale na Tenerife jeho účinky nepocítili. 

​Aj keď dom kúpili výhodne, niečo ich bude stáť aj jeho rekonštrukcia, a tak sa veľmi potešili, keď sa im konečne podarilo predať ich dom na Miami. Hájek sa s tým hneď pochválil v českom Exprese."Dnes sme ho predali. Po roku a pol. Dnes sa naša kapitola v Miami konečne skončila, mám z toho veľkú radosť," prezradil spokojne. "Zhromaždil som všetky tromfy a počkal som na toho pravého kupca. Mali sme nastavenú cenu na dva a pol milióna dolárov, prišli nám asi štyri nižšie ponuky, ktoré som odmietol. Zuzka povedala, že som tvrdý obchodník a mám odvahu, pretože je covid, vojna a podobne. Nakoniec sme ho skutočne predali za dva milióny päťsto. Čakali sme rok a pol, ale dostali sme to, čo sme chceli," zveril sa aj s priebehom predaja.

Aj takto prežívala Zuzana pred rokom posledné hodiny na Miami, keď sa nechala potetovať od kamarátky Ivany:

Pre neho bolo dôležité aj to, kto je kupec."Bude tam bývať bohatý chlapík z Grécka, ktorý má reštaurácie v Miami. Mám z toho radosť, pretože si chce dom nechať pre seba, nebude ho búrať. To malo v pláne deväťdesiat percent ostatných kupujúcich, okamžite zbúrať dom a postaviť tam štvorposchodovú budovu. Lenže ja som ho celý staval sám, zvnútra, zvonku, strechu, šesť mesiacov som na tom drel ako kôň. Takto po nás v Miami Beach niečo zostalo, a ak sa tam niekedy vrátime, môžem sa pred tou budovou zastaviť a povedať: Toto som celé urobil ja," pochválil sa všestranný Vlasta Hájek. Čakanie sa teda vyplatilo a mastná suma iste Hájekovcom pomôže k absolútne bezstarostnému životu, hoci mimoriadne sa vraj darí aj ich realitke, ktorú na Tenerife založili.

Zuzane a Vlastovi sa po roku a pol konečne podarilo predať ich niekdajší miamský domov, a tým zároveň pretrhli posledné formálne väzby s krajinou za veľkou mlákou:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie