Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
A dosť! Baldwinovi praskli nervy, zaútočil na rodinu zastrelenej kameramanky!
Zdielať na

A dosť! Baldwinovi praskli nervy, zaútočil na rodinu zastrelenej kameramanky!

Archívna reportáž

Už niekoľko mesiacov sa ťahá tragický prípad nešťastnou náhodou zastrelenej pôvodom ukrajinskej kameramanky Halyny Hutchins (†42). Výstrel padol z pištole, ktorú držal v ruke Alec Baldwin (63), čo z neho robí hlavného vinníka. Na celom prípade sa objavilo veľa nezrovnalostí, ktoré poukazujú na to, že sa na pľaci nedodržiavali viaceré predpisy. Nemalú vinu na tom nesú aj producenti, ktorí sa snažili čo najviac ušetriť. Jedným z nich bol aj Baldwin, takže nielenže z pištole, ktorú držal v ruke vyletela guľka, ale zlyhal aj po finančnej a organizačnej stránke.

​Na Baldwina je podaných niekoľko žalôb, najnovšie aj priamo od manžela zosnulej Hutchins, ktorému sa snažil byť herec spočiatku oporou. Začína mu to prerastať cez hlavu, ale najmä to už ohrozuje jeho peňaženku. Baldwin má pritom zaujímavú verziu. Pre televíziu ABC prehlásil, že on spúšť zbrane nestlačil. "Nikdy by som nenamieril na niekoho zbraň a nezmačkol spúšť, nikdy,“ uviedol herec s odstupom času v televíznom rozhovore. Okresná prokurátorka v Santa Fe Mary Carmack-Altwies začala pred nedávnom v tomto smere nezávislé vyšetrovanie a vraj je podľa nej možné, že herec hovorí pravdu.

Baldwin je zo všetkého pochopiteľne veľmi nervózny. "Dostali sme sa do situácie, keď konkrétni ľudia nemajú až taký záujem zistiť, čo sa naozaj stalo," tvrdí herec, pričom naráža najmä na pozostalých z Halyninej strany, ktorí sa pridali k žalobcom, píše USAToday. "Postoj určitej skupiny účastníkov súdneho sporu je taký, že si povedia, že niektorí ľudia majú dosť peňazí, tak prečo sa s nimi neskúsiť súdiť a nedostať z nich balík..." konštatuje s hnevom obvinený herec, ktorý sa domnieva, že o peniaze ide, ako obvykle, v prvom rade. Podobne, ako jemu, keď šetril na produkcii filmu.

​Baldwin sa zubami-nechtami bráni, len aby neutrpel ujmu, čo je pochopiteľné. "Pevne dúfam, že až vyjdú najavo fakty, nebudem hnaný k trestnej zodpovednosť. Viete, keď vám niekto, ktorého úlohou je zabezpečiť bezpečnosť zbraní, podá zbraň s tým, že je bezpečná, tak na to spoliehate. Takto som to robil celý život," hľadá výhovorku. Z jeho doterajších vyjadrení sa javí, že chce všetko hodiť na plecia mladej neskúsenej zbrojárky a asistenta, ktorý mu podal pištoľ. V inkriminovaný deň sa naozaj porušilo mnoho bezpečnostných pravidiel, ale bol to on, kto strieľal a mal podiel aj na produkcii, kde chcel čo najviac ušetriť. Napokon, tvrdí, že nevystrelil, takže je to ešte zamotanejšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie