Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nový Batman?! Keanu Reeves dostal úlohu, akú už asi nikto nečakal!
Zdielať na

Nový Batman?! Keanu Reeves dostal úlohu, akú už asi nikto nečakal!

Archívna reportáž

Po dlhom čakaní sa nedávno objavil v kinách v celosvetovej premiére najnovší film Batman. Hlavnú postavu Batmana si zahral anglický herec Robert Pattinson (35) a získava za výkon všetky možné ocenenia. Trojhodinový epos je desivým, brutálnym a strhujúcim spracovaním mýtu o Batmanovi. Zádumčivý Temný rytier v jeho podaní skúma, čo znamená byť hrdinom v klaustrofobickom Gotham City. Už teraz je najnovší Batman označovaný za jeden z najlepších filmov DC všetkých čias.

​Vzhľadom na komerčný úspech posledného Batmana, ako aj chválu kritikov, je otázne, kam by sa mohla táto postava posunúť ďalej. Už teraz sa vie, že sa pripravuje niekoľko spin-offov a upútavka na samom konci filmu predstavuje fanúšikmi obľúbeného zloducha. Poriadny šok ale spôsobila informácia, že by si mal Batmana v ďalšom pokračovaní zahrať Keanu Reeves (57). Je to síce skvelý herec mnohých akčných filmov, ale predsa len už nie je najmladší a Pattinson zvládol rolu skvelo, aby ho nemali dôvod hneď vymeniť.

Po prvotom šoku sa ale trochu vyjasnilo. Pár mesiacov po hranom Batmanovi totiž príde na scénu nový animovaný filme DC League of Super Pets, kde bude mať Batman za kamoša zádumčivého psa. Toho nadaboval komik Kevinom Hartom a postavu hlavnej hviezdy dostal práve Keanu a jeho zamatový hlas.

Najnovší Batman žne úspechy po celom svete:

V tomto animovanom filme, ktorý sa má dostať do kín od 18. mája, sa objavia, či skôr ozvú aj ďalšie hlasy, ktoré patria napríklad aj hercom Dwayne Johnsonovi (49) či Johnovi Krasinskemu (42), ktorý bude Superman. Príbeh plný akčných scénok ponúkne fanúšikom superhrdinov DC trochu iný pohľad, ako boli doteraz zvyknutí, keď hlavnými postavami nie sú komixoví superhrdinovia, ale ich psíci.

V tejto batmanovke bude Batmanom Keanu:

O Keanu Reevesovi sa pôvodne uvažovalo pre rolu Batmana vo filme Joela Schumachera Batman Forever z roku 1995 po tom, čo ju odmietol Michael Keaton. Reeves sa dal neskôr počuť, že ľutuje, že vtedy aj on odmietol túto ikonickú rolu, ktorú napokon získal Val Kilmer. Túto chybu vo svojej kariére teraz napravil aspoň ako hlas Batmana. Svojim fanúšikom tak splní ich sen o obsadení do tejto úlohy, aj keď asi trochu inak, než si predstavovali. V animovanom filme ho môžu vidieť aj v komediálnej polohe, keďže v traileri padá množstvo vtipov na Batmanov účet. Zdá sa, že herec je na túto rolu ideálny. Nesie v sebe rovnakú tichú charizmu a dokonca má perfektný drsný hlas, aby presvedčivo stvárnil stále bdelého hrdinu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie